051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Foto: Pixabay.com Stik z notranjim otrokom

Čustvene stiske: je manipulacija znak globoke otroške bolečine?

Če ste novi in to vsebino prebirate prvič, potem ne bo odveč informacija, da sem v spodnjih člankih že opisala šest vlog, ki jih kot odrasli lahko igramo v odnosih. Te vloge so škodljive in se običajno razvijejo, zaradi disfunkcionalnih odnosov v otroštvu. Nekateri celo življenje preživijo v vlogah ter z njimi manipulirajo. A vloge so posledica strahu, nezaupanja, nemoči … in nam, kot takšne, jemljejo dragoceno notranjo moč, našo vitalno življenjsko energijo in posledično odvzamejo možnost, da bi zares bili srečni, čutili radost, ljubezen, zaupanje …

Tokratni članek bo namenjen sedmi vlogi – to je vloga manipulatorja.

*vsebina izhaja iz dela po programu Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Zakaj ljudje manipulirajo in kako se razvije vloga manipulatorja?

Vsak otrok potrebuje določeno mero pozornosti, da sploh lahko preživi. Če otrok, torej, pozornosti ne prejema, začne manipulirati, z namenom, da jo dobi in, da so njegove osnovne potrebe vsaj v neki meri in na nek način uslišane.

Hkrati bi tukaj rada poudarila, da popolna družina, ki bi bila popolnoma brez disfunkcionalnih vzorcev, ne obstaja, kajti na Zemlji je družina prva šola lekcij, v katero vstopimo oz. se inkarniramo. Pa vendar, s višanjem vibracije na našem prelepem planetu Zemlja, se nam obetajo spremembe tudi tukaj in počasi prihaja tudi čas, ko bodo odnosi v družinah ljubeči, srčni, odprti in družine srečne.

Torej, če opazite, da se vaš notranji otrok in vi danes še vedno zatekate k manipulacijam, da prejmete pozornost, potem se za hip ustavite, zadihajte in to poskusite spremeniti – manipulacijo preobrazite v prijaznost, iskrenost, odkritost.

Pri otrocih je hrana denimo lahko del manipulacije – medtem, ko otrok zavrača hrano, se „igra“ s hrano ali se „zmrduje“ okoli hrane, s tem prejema veliko naše pozornosti in tega si pravzaprav najbolj želi.

Načinov, kako z manipulacijo dobimo pozornost in energijo drugega je veliko: npr. če pogosto zamujamo, včasih si popolnoma nezavedno prikličemo kakšno bolezen, da dobimo pozornost najbližjega (to je pogost način tudi pri majhnih otrocih). Tudi z jezo manipuliramo. Nekateri manipulirajo s tem, da so preobčutljivi, drugi v odnosih lahko naredijo pravi kaos in obrnejo ljudi, ki so si sicer naklonjeni, drugega proti drugemu. Poznamo še hujše načine, a bi jih na tem mestu spustili …

Rada bi poudarila, da zgoraj opisani načini lahko predstavljajo tudi stanja, ki jih je potrebno resno jemati in niso vir manipulacije. A bolj pogosto (sploh če se ponavljajo) pa lahko v tem prepoznamo vlogo manipulatorja.

Odkritost in neposrednost je izhod iz manipulacij.

VAM LAHKO KAKO POMAGAM?

Dobrodošli v program Transformirajte svoje življenje, ob podpori katerega boste lahko stopili v svojo notranjo moč in pristnost.

Na voljo so: 3-dnevni1-mesečni3-mesečni in pol-letni ter kontinuirani program

Ali vabljeni k terapiji Notranji otrok.

POVEZANI ČLANKI

ALI POGOSTO DVOMITE O “PRAVILNOSTI” SVOJIH ČUSTEV ALI ČUSTVA RACIONALIZIRATE?

KAKO IN ZAKAJ RAZVIJEMO VLOGO ŽRTVE IN REŠITELJA V ODNOSIH? JU PREPOZNATE?

HITRO ODNEHATE, SE TEŽKO LOTITE NOVEGA ALI SE ZAČNETE DOLGOČASITI? NA DELU JE PODZAVESTNA VLOGA

USTRAHOVANJE JE ZNAK GLOBOKE NOTRANJE (OTROŠKE) BOLEČINE

VEDNO SKRBITE, DA SO VSI SREČNI IN VESELI? MEDTEM PA POZABITE NASE? PREPOZNAJTE VLOGO “UGAJALCA”

KAKŠNE VLOGE IGRAMO V ODNOSIH, ZAKAJ NAS OVIRAJO? KAKO STOPITI V SVOJO NOTRANJO MOČ?

Košarica