051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

a

Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza

IZVAJA: Mojca Koprivnikar, certificirana Hipnoterapevtka in Transpersonalna hipnoterapevtka, Somatska Hipnoterapija

TVOJ MIR SE ZAČNE TUKAJ.

Transpersonalna hipnoterapija je oblika terapevtskega dela na sebi, ki na prijeten in sproščen način odpira poti do razreševanja čustvenih blokad, potlačenih čustev, pomaga preobražati omejujoča prepričanja o sebi in odnosih, disfunkcionalne vzorce, ter podpira klienta pri predelovanju neprijetnih (travmatičnih) spominov iz otroštva. S T. Hipnoterapijo stopite na pot razreševanje življenjskih tegob – strahov in travm, ki vam (še danes) povzročajo težave v življenju in odnosih. S pomočjo transpersonalne hipnoterapije izboljšujemo kakovost svojega življenja, odnosov in osebnostno ter duhovno rastemo.

Načini dela pri Transpersonalni hipnoterapiji: s pomočjo posebnih pristopov, ki se razlikujejo od klasičnih hipnotičnih, se povežemo s podzavestjo in jo nagovorimo (preprosto povedano: približamo se “jeziku”, ki ga govori in razume podzavest – le-ta se namreč malce razlikuje od delovanja budne zavesti, iz katere delujemo vsakodnevno), Ob tem je vredno poudariti, da šele na ravni podzavesti lahko zares razrešimo omejujoče podzavestne vsebine in tako dosegamo želeno notranje zadovoljstvo, mir, dobro počutje, uspeh, boljše odnose, osebnostno rastemo ter izboljšujemo celostno kakovost svojega življenja. Terapija poteka v varnem, zaupnem in mirnem okolju v skladu s profesionalnimi etičnimi standardi.

Hipnozo, kot delno predhodnico hipnoterapije so uporabljale že starodavne civilizacije in sta se ohranili vse do danes. Uporabljali so jo tudi številni znani psihologi, psihiatri in psihoterapevti, kot npr. Erikson Milton.

O transpersonalni hipnoterapiji

Gre za edinstven hipnoterapevtski pristop, ki je mednarodno uveljavljen in preizkušen. Transpersonalni pristopi so bili verjetno eni izmed prvih. Transpersonalne terapvetske pristope je tako prakticiral že Carl Gustav Jung. Dokončno jih je uveljavil Abraham Maslow leta 1960. V novejšem času jih je razvijal Stanislav Grof. (vir: Psychology Today).

Gre za holistično terapijo, ki obravnava človeka kot celoto. Transpesonalna hipnoterapija je nastala kot podaljšek transpersonalne psihologije. Sestavljajo jo štiri komponente: psihoanalitična, vedenjska, humanistična in transpersonalna psihologija.

Naslavlja človeka celostno: telo, čustva, um in duhovni aspekt. Beseda transpersonalno nam pove, da gre za pristop, ki pri posamezniku želi preseči njegovo osebnost in ga povezati z globljo duhovno esenco (višjo inteligenco). Vodilo transpersonalne hipnoterapije je, da pravzaprav vse človeško trpljenje, stiske in neskladja znotraj nas in okolico, izhajajo iz ločenosti od čiste esence (duhovne inteligence) znotraj nas. Ponoven stik z njo nas popelje na pot samo-celjenja, osvobajanja in končno povrne občutek izpolnjenosti in celosti.

Poleg klasičnih hipnoterapevtskih pristopov transpersonalna hipnoterapija vključuje še edinstvene pristope za naslavljanje podzavestnih čustvenih vsebin, nepredelanih čustev, družinskih vzorcev, po potrebi naslovi odnos s starši ali druge „težavne“ odnose, pomemben del terapije je tudi delo z arhetipom notranjega otroka in arhetipi notranjih staršev, ter ostalimi arhetipi, vključuje tudi shadow work (delo s senco), regresijo v otroštvo in v pretekla življenja in še druge pristope. Katero pot in pristop uberemo, je odvisno od same narave težave in želja klienta.

MEDNARODNO UVELJAVLJENA METODA

Transpersonalna hipnoterapija je mednarodno uveljavljena metoda, je preizkušena, in ob pogoju da klient sledi terapevtskemu procesu, se terapij redno udeležuje (če jih je več) in je procesu preobrazbe predan, v krajšem času lahko doseže daljnosežne učinke (odvisno tudi od narave težav).
S transpersonalno hipnoterapijo naslavljamo in razrešujemo predvsem podzavestne vsebine, ki posamezniku danes povzročajo različne težave (zaradi travme, strahov, pa depresija, tesnoba, težko doživljanje okolice in sebe, tudi prekomerna teža, težave v odnosih, različne odvisnosti …).

O neverjetni dobrobiti hipnoterapije priča tudi knjiga February Man, v kateri je Eriskon Milton opisal primer klientke iz prakse, ki je s pomočjo podobnih pristopov popolnoma odpravila večina duševnih težav.

V PRIJETNO SPROŠČENEM STANJU DO PREOBRAZBE PODAZVESTNIH OMEJUJOČIH VSEBIN

Transpersonalna hipnoterapija posameznika pelje v prijetno sproščeno (človeku najbolj naravno) stanje in se tako poveže s svojo najglobljo esenco, podzavestjo in nezavednim, ki sta edini točki, kjer lahko naredimo resnične spremembe. To stanje je torej človeški psihi najbolj naravno in v tem stanju, je človek zmožen najgloblje preobrazbe.

Transpersonalna hipnoterapija je primerna za večina težav, ki so takšne narave, da klienta omejujejo pred tem, da bi bil zadovoljen, izpolnjen in srečen. Naslavlja življenjske tegobe in mu jih pomaga razrešiti.

Pomembno: Transpersonalna hipnoterapije NE ZDRAVI. Namenjena je osebni in duhovni rasti ter izboljšanju kakovosti življenja in odnosov.

ZA KOGA?

TRANSPERSONALNA HIPNOERAPIJA JE PRIMERNA:

 • za vpogled in razreševanje čustvenih ran iz otroštva in preteklosti,
 • za delo s travmami in različnimi strahovi,
 • pri osvobajanju čustvenih blokad in potlačenih čustev,
 • za delo s fobijami in strahovi,
 • pri milejših stanjih tesnobe in anksioznosti,
 • spreminjanje (negativnih) čustveno-mentalnih vzorcev, ki nam otežujejo življenje,
 • pri hujšanju,
 • pri različnih vrstah odvisnosti,
 • pri lajšanju (milejših) depresij,
 • za krepitev samozavesti in doseganje zastavljenih ciljev – nasploh v življenju ali pred konkretnimi izzivi (izpiti, projekti, nastopi …),
 • za izboljšanje kakovosti življenja in odnosov,
 • za obvladovanje stresa, umiranje in doseganje dobrega počutja,
 • za osebno in duhovno rast,
 • za razreševanje tegob,
 • razno…

INFORMATIVNI POGOVOR

Preden posameznik vstopi v proces transpersonalne hipnoterapije ima možnost udeležbe na informativnem pogovoru, ki traja 45 minut. Na informativnem pogovoru imate možnost izvedeti vse o hipnoterapiji, natančno predstaviti vašo zgodbo in zastaviti dodatna vprašanja, ki zahtevajo bolj obsežen odgovor. Po tem, v skupnem dogovoru sledi vstop v proces, če se tako odločite. Informativni pogovor poteka IZKLJUČNO PREKO SPLETA.

Cena informativnega pogovora je 30 eur

INFORMATIVNI POGOVOR NI OBVEZEN, JE LE MOŽNOST ZA VAS, ČE IMATE OBSEŽNEJŠA DODATNA VPRŠANJA, ki zahtevajo bolj poglobljene odgovore in več časa.

ŠTEVILO HIPNOTERAPIJ

Število hipnoterapij je odvisno od narave in teže težave in vaših želja. Ker enkratno srečanje praviloma ne prinaša večjih sprememb, se svetuje za začetek vsaj tri srečanja. Po tem sledi prva ocena in pogovor o nadaljevanju, ali morebitnem zaključku. Izkušnje kažejo, da tudi posnetki terapij, ki jih klient posluša sam doma, ne prinašajo večjih rezultatov v primeru, da klient želi razrešiti čustvene vsebine iz otroštva.

OPOMBA: V kolikor se na začetku ne želite odločiti za več srečanj hkrati, je na voljo tudi enkratno srečanje, ki traja do 2,5 ure. Več o tej storitvi si lahko preberete tudi pod zavihkom “storitve.

ČAS TRAJANJA IN LOKACIJA

Transpersonalna hipnoterapija traja 1,5 ure. Lahko se izvaja v živo ali preko spleta. V primeru osebnega srečanja se cena dvigne za 10 eur.

CENE
V primeru, da se takoj odločite za tri hipnoterapije skupaj se vam prizna 10% popust
V primeru, da se odločite za enkratno srečanje (ne glede na razlog) velja cena za enkratno srečanje.
V primeru, da se po enkratnem srečanju odločite za 3 hipnoterapije skupaj vam pripada 10% popust.
Če po treh terapijah nadaljujete s še tremi novimi (skupaj šestimi), se vam za nove tri nadaljuje 10% popust, ki ostane tudi v primeru še dodatnih srečanj.
Za vse informacije o cenah preverite zavihek “STORITVE“.

IZKUŠNJE UDELEŽENCEV:

” Terapije z Mojco so mi podale globlji vpogled v mojo podzavest, bolj sem spoznala sama sebe. Ozavestila sem, zakaj počnem nekatere stvari na način, kot jih počnem in kako jih spremeniti. Predvsem pa sem zelo hvaležna za ves smeh in oporo na poti. Delo z Mojco sedaj gledam nekako tako, da mi je podala roko in me pogumno pospremila na poti, mi pomagala osvetliti pomembne stvari. Hvaležna za ves čas in vloženo energijo.” KATARINA

“Mojca, hvala za pomoč pri ponastavljanu novih pogledov nase v situacij,  v kateri sem. Z občutkom si me popeljala v zanimivo raziskovanje svojih občutkov, razčiščevanje vzorcev delovanja, ki mi ne ustrezajo, da jih lahko zavestno spreminjam. Pri tvojih meditacijah se vedno presenetljivo globoko sprostim. Izkušnja s somatsko hipnoterapijo pa mi, poleg transpersonalne hipnoterapije, najbolj pomaga pri drugačnih, do sebe bolj prijaznih odzivov na (neželjene) situacije.” BARBARA

“Mojca si je pred terapijo vzela temeljit čas za pogovor. Takoj sem opazila, da se je na terapijo prehodno dobro pripravila. Pogovor je potekal zelo prijetno, Mojca me je nato skozi celoten proces vodila počasi, počutila sem se slišano in varno. V trenutku sem se odprla, in v kolikor je nastala kakšna težava, blokada je ostala z menoj in mi držala prostor. Prejela sem točno to, kar mi je bilo namenjeno. Dela z občutkom in z velikim srcem.” TJAŠA

OPOMBA: Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza na tej strani nista v Sloveniji uradno priznani terapevtski metodi, zato nista primerni za osebe z osebnostnimi ali drugimi duševnimi motnjami, ali v primeru suma na njih. Nikakor ne nadomeščata uradnega zdravljenja in psihoterapevtske ali psihiatrične obravnave – pri odločitvi za vstop v proces hipnoterapevtske obravnave, ki je opisana na tej strani, se posameznik zaveda tega zgornjega dejstva in sprejema polno odgovornost za odločitev, da vstopi v ta terapevtski proces.

CERTIFIKAT

Certifikat hipnoterapevtke sem prejela pri priznanem Inštitutu za Transpersonalno Hipnoterapijo in Zvezi za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo, iz Združenih držav Amerike, z izjemnimi referencami, ki deluje že od leta 1990. Prav tako sem se izobrazila iz hipnoze. Certifikate je bil izdan s strani Zveze za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo (The Association for Transpersonal Psychology & Hypnotherapy ® ). Moja mentorica in supervizorka je dr. Anne Salisbury, ki je ustanoviteljica omenjene zveze in inštituta ter so-avtorica metode Transpersonalne hipnoterapije.

Dodatna izobraževanja:

Recovery from abuse (Zveza za Transpersonalno psiholgijo in hipnoterapijo),

Somatic Healing Certification (My Vinyasa Practise) – akreditirano s strani IAYT.

Travma and Limbic system, National Institute for Clinical Application of Behavioral Medicine

Podedovana družinska travma (metoda Marka Wolynna),

Intuitive Skills (Barkley Institut)

Po uradni izobrazbi sem vzgojiteljica predšolskih otrok in dipl. varstvoslovka (več v zavihku O meni).

PRIJAVA:  info@mojcakoprivnikar.si ali na tel. 051 305 224.

Piši mi

  Košarica