Zadnje

051/ 305-224

a

Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza

Mojca KoprivnikarMojca

Transpersonalna hipnoterapija je oblika terapevtskega dela, pri kateri na prijeten in sproščen način razrešujemo strahove, travme, čustvene blokade in omejujoča prepričanja ter neprijetne spomine iz otroštva itn., ki nam (še danes) povzročajo težave. Pri transpersonalni hipnoterapiji nagovarjamo podzavest na takšen način, da jih naša podzavest razume, kajti podzavestni ``jezik`` je popolnoma drugačen od zavestnega ``jezika`` oz. vsakdanjega budnega stanja. Omejujoče podzavestne vsebine razrešujemo ter tako dosegamo želeno notranje zadovoljstvo, mir, dobro počutje, uspeh, boljše odnose, osebnostno rastemo ter izboljšujemo celostno kakovost svojega življenja. Hipnozo, kot delno predhodnico hipnoterapije so uporabljale že starodavne civilizacije in sta se ohranili vse do danes. Uporabljali so jo tudi številni znani psihologi, psihiatri in psihoterapevti, kot npr. Erikson Milton.

O transpersonalni hipnoterapiji

Gre za edinstven hipnoterapevtski pristop, ki je sicer mednarodno uveljavljen in obstaja med nami že dolgo časa.

Transpesonalna hipnoterapija je nastala kot podaljšek transpersonalne psihologije. Sestavljajo jo štiri komponente: psihoanalitična, vedenjska, humanistična in transpersonalna psihologija.
Naslavlja človeka celostno (telo, čustva, um in duhovni aspekt). Beseda transpersonalno nam pove, da gre za pristop, ki pri posamezniku želi preseči osebnost in ga povezati z globljo duhovno esenco. Vodilo transpersonalne hipnoterapije je, da pravzaprav vse človeško trpljenje in neskladje izhajajo iz nepovezanosti in ločenosti od čiste esence znotraj nas. Ponoven stik z njo nas popelje na pot samo-celjenja in osvobajanja.

Poleg klasičnih hipnoterapevtskih pristopov transpersonalna hipnoterapija vključuje še edinstvene pristope za naslavljanje podzavestnih čustvenih vsebin in dela z nepredelanimi čustvi, odnosa s starši in drugih „težavnih“ odnosov, za delo z družinskimi vzorci, notranjim otrokom in notranjimi starši, arhetipi, vključuje tudi shadow work (delo s senco), regresijo v otroštvo in v pretekla življenja itn. Katero pot in pristop uberemo je odvisno od same narave težave.

MEDNARODNO UVELJAVLJENA METODA

Je (tudi mednarodno) uspešna in preizkušena metoda dela, ki v krajšem času lahko ponudi daljnosežne učinke. S transpersonalno hipnoterapijo naslavljamo in razrešujemo predvsem podzavestne vsebine, ki posamezniku danes povzročajo različne težave (zaradi travme, strahov, pa depresija, tesnoba, težko doživljanje okolice in sebe, tudi prekomerna teža, težave v odnosih, različne odvisnosti …). O neverjetni dobrobiti te metode priča tudi knjiga February Man, v kateri je Eriskon Milton opisal primer klientke iz prakse, ki je s pomočjo hipnoterapevtskih pristopov popolnoma odpravila večina duševnih težav.

V PRIJETNO SPROŠČENEM STANJU DO PREOBRAZBE PODAZVESTNIH OMEJUJOČIH VSEBIN

Transpersonalna hipnoterapija posameznika pelje v prijetno sproščeno (naravno) stanje in se tako poveže s svojo najglobljo esenco, podzavestjo in nezavednim, ki sta edini točki, kjer lahko naredimo resnične spremembe. To je stanje, ki je človeški psihi najbolj naravno in v tem stanju, je človek zmožen najgloblje preobrazbe.

Transpersonalna hipnoterapija je primerna praktično za težave, ki so takšne narave, da človeka tako ali drugače omejujejo pred tem, da bi bil zadovoljen, izpolnjen in srečen.

ZA KOGA?

TRANSPERSONALNA HIPNOERAPIJA JE PRIMERNA:

– za celjenje ran iz otroštva in preteklosti

– za delo s travmami in različnimi strahovi

– pri osvobajanju čustvenih blokad

– za delo s fobijami in/ali pojavom tesnobe

– spreminjanje (negativnih) čustveno-mentalnih vzorcev, ki nam otežujejo življenje

– pri zdravem hujšanju

– pri različnih vrstah odvisnosti

– pri lajšanju (milejših) depresij in tesnobe, anksioznosti

– za krepitev samozavesti in doseganje zastavljenih ciljev - nasploh v življenju ali pred konkretnimi izzivi (izpiti, projekti, nastopi …)

– za izboljšanje kakovosti življenja in odnosov

– za obvladovanje stresa, umiranje in doseganje dobrega počutja

– za osebno in duhovno rast

– in še …

BREZPLAČNI UVODNI POGOVOR

Preden posameznik vstopi v proces transpersonalne hipnoterapije opravimo najprej sproščen (neobvezujoč) uvodni pogovor (do 30 min), kjer se spoznamo in ocenimo naravo težav. Po tem, v skupnem dogovoru sledi vstop v proces. Dogovorimo se o številu hipnoterapij ter pogostosti, trajanju in cenovnem okvirju (možna so plačila na obroke). Brezplačni pogovor poteka preko spleta.
ŠTEVILO HIPNOTERAPIJ

Število hipnoterapij je odvisno od narave in teže težave in vaših želja (težko se opredeli število pred pogovorom). Svetuje pa se za začetek vsaj tri srečanja.

ČAS TRAJANJA IN LOKACIJA

Transpersonalna hipnoterapija traja od 1,5 do 2. uri. Lahko se izvaja v živo ali preko spleta. V primeru osebnega srečanja se cena dvigne za 10 eur.

OPOMBA: Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza nista primerni za osebe z osebnostnimi ali drugimi duševnimi motnjami. V Sloveniji ne nadomeščata uradnega zdravljenja in psihoterapevtskega dela - z vstopom v proces se posameznik polno zaveda tega dejstva in pri odločitvi za vstop v proces sprejema to odgovornost.

CERTIFIKAT

Certifikat transpersonalne hipnoterapevtke sem prejela pri priznanem Inštitutu za transpersonalno hipnoterapijo iz Združenih držav Amerike (Institut for Transpersonal Hypnotherapy), z izjemnimi referencami, ki deluje že od leta 1990. Prav tako sem se izobrazila iz hipnoze. Certifikate je bil izdam s strani Zveze za Transpersonalno hipnoterapijo in hipnoterapijo.

PRIJAVA NA UVODNI BREZPLAČNI POGOVOR: info@mojcakoprivnikar.si ali na tel. 051 305 224.

Hipnoza in samohipnoza

Poleg transpersonalne hipnoterapije, se lahko za razreševanje težav odločite tudi samo za hipnozo ali učenje samohipnoze za domačo uporabo in samopomoč. V tem primeru se vam lahko zapiše tudi osebni skript za izpostavljeno težavo in se vas vodim skozi proces.

Za učenje samohipnoze se srečamo enkrat.

Za hipnozo, pa odvisno od težav in vaših želja (pred začetkom je na voljo 30 – minutni brezplačni pogovor). Enkratno srečanje traja 1,5 ure.

Hipnoza poteka online in v živo. V primeru osebnega srečanja se cena zviša za 10 eur.

O hipnozi in delno hipnoterapiji so nekoč veljali stereotipi, ki pa nikakor niso resnični. Kaj je res? Med terapijo se povežete z vašo čisto esenco in ste v človeku najbolj naravnem stanju, prijetno sproščeni, v stanju te prijetne globoke sproščenosti se vsega zavedate in to stanje lahko KADARKOLI PREKINITE. Prav tako lahko na svojo podzavest vplivate samo vi in na koncu zgolj samo vi odločite in dovolite – terapija je vaša odločitev, hipnoterapevt ali hipnotizer je vodnik skozi to vaše potovanje.

Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza nista primerni za osebe z osebnostnimi ali drugimi duševnimi motnjami. V Sloveniji ne nadomeščata uradnega zdravljenja in psihoterapevtskega dela - z vstopom v proces se posameznik polno zaveda tega dejstva in pri odločitvi za vstop v proces sprejema to odgovornost.

Informacije in prijave: info@mojcakoprivnikar.si/ 051 305 224

Certifikat transpersonalne hipnoterapevtke sem prejela pri priznanem Inštitutu za transpersonalno hipnoterapijo iz Združenih držav Amerike (Institut for Transpersonal Hypnotherapy), z izjemnimi referencami, ki deluje že od leta 1990. Prav tako sem se izobrazila iz hipnoze.

Piši mi