051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

 
a

O meni

MOJCA KOPRIVNIKAR
a

kratko o meni

Že zelo zgodaj sem prišla v stik s svojim poslanstvom. Že kot majhna punčka sem namreč vztrajno pripovedovala, da bom “pomagala ljudem”. Ta klic je bil ves čas mojega življenja zelo močan in glasen, čeprav me je življenje za določen čas peljalo v druge vode. Spominjam se, da sem že v srednji šoli hodila v knjižnico in si najraje izposojala knjige iz psihologije, meta fizike, ezoterike itn. Že v času študija, med svojim 20. in 25. letom, pa sem začela obiskovati različne meditacije, predavanja in delavnice za osebno in duhovno rast. V tem času je bilo vse to še namreč zelo nenavadno, v primerjavi z današnjim časom. Lahko bi rekla, da mi je bilo to položeno v zibelko. Želela sem se tudi vpisati na študij psihologije, vendar pa sem na koncu izbrala študij varstvoslovja, saj je bil vsebinsko bolj raznolik in s psihološko-družboslovnimi predmeti bolj raznoliko obarvan. Več o tem pišem spodaj.

Danes sem certificirana hipnoterapevtka, z dodatnim certifikatom iz hipnoze. Certifikat sem pridobila pri priznani Zvezi za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo iz Združenih držav Amerike. Zveza že več kot 30 let izobražuje bodoče terapevte in svetovalce. Njihovo šolanje je sinteza transpersonalne psihologije, klinične in Eriksonove hipnoze, medicinske hipnoze, regresije v pretekla življenja, vključuje tudi kultivacijo duhovne modrosti in intuicije.

Pri Zvezi sem se dodatno izobrazila za delo s čustvenimi, fizičnimi in spolnimi zlorabami. Dodatna znanja pa sem pridobila z udeležbo na izobraževanju za delo z metodo Inherited Family Trauma (avtor Mark Wolynn, priznan terapevt in avtor knjižne uspešnice Podedovane družinske travme). Dodatno sem se izobrazila tudi iz somatske terapije, ki jo vključujem v hipnoterapijo.

Po formalni izobrazbi sem, torej diplomirana varstvoslovka, s končano diplomsko nalogo na temo Posttravmatska stresna motnja pri policijskem delu. Malo kdo zares pozna omenjeni študij, vendar je bil študijski program poln psihološko-družboslovnih vsebin (predmet psihologija skozi vsa leta študija, kriminologija, psihopatologija, sociologija itn.), poleg pravnih predmetov.  Zanimala me je tudi mladoletniška deviantnost in razlogi zanjo. Sicer sem tudi vzgojiteljica predšolskih otrok z več-letnimi izkušnjami pri delu z otroci. Tudi pri šolanju za vzgojiteljico me je od vseh vsebin najbolj zanimala razvojna psihologija in ostale psihološke tematike. Zato sem povsem samoiniciativno raziskovala te tematike s prebiranjem literature.

Po študiju me je življenje po naključju pripeljalo v novinarske vode. Verjetno predvsem, zaradi svoje raziskovalne žilice. Mnogo let sem tako delovala kot novinarka in urednica za številne (tudi medijsko znane) slovenske revije in medije. Pokrivala sem predvsem področja zdravja, medicine, alternativne medicine, zdravilstva, medosebne odnose ter psihološke tematike. Sodelovala sem s številnimi strokovnjaki iz področji.

Na svojem osebnem razvoju delujem zdaj že intenzivno več kot 15 let. V tem času sem v preteklosti več let redno obiskovala tudi psihoterapijo (4 leta redno vsak teden, 1,5 leta pa 1-2krat na mesec). Tudi sedaj še vedno nadaljujem, saj sem trdno prepričana, da bi vsak, ki dela na takšen način z ljudmi moral nujno obiskovati redno terapevta oz. supervizorja. Narava dela namreč od nas terapevtov to zahteva. V vseh teh letih mi je, do sedaj, življenje sestavilo zgodbo, ki mi pripoveduje o tem, da sem skozi nekatere težke lekcije ter preizkušnje (disfunkcionalni družinski vzorci, travme itn.) preprosto morala iti, da lahko danes pomagam drugim. Zaradi narave lekcij, pri katerih je na videz delovalo vse v redu, mi „samo“ knjige in seminarji niso pomagali, zato sem morala za spremembe iti zelo globoko, s pomočjo vztrajnega in predanega dela na sebi. Kot vsak uspešen terapevt, imam, torej za seboj več let osebne individualne psihoterapije ter ostalih skupinskih delavnic, seminarjev za osebno in duhovno rast ter duhovnih popotovanj. Z izpopolnjevanjem nadaljujem tudi naprej…

Tako sta z leti intenzivnega dela prišli znanje in modrost, ki se rodi iz predanega raziskovanja življenja in procesov, ki se nam dogajajo skozi odnose in druge preizkušnje. 

Sicer sem tudi certificirana angelska učiteljica in certificirana učiteljica programa Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper in profesionalna sprostitvena terapevtka po SNHS. 

POVZETEK IZOBRAŽEVANJ:

Certifikat hipnoterapevtke sem prejela pri priznanem Inštitutu za Transpersonalno Hipnoterapijo in Zvezi za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo, iz Združenih držav Amerike, z izjemnimi referencami, ki deluje že od leta 1990. Prav tako sem se izobrazila iz hipnoze. Certifikate je bil izdan s strani Zveze za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo (The Association for Transpersonal Psychology & Hypnotherapy ® ). Moja mentorica in supervizorka je dr. Anne Salisbury, ki je ustanoviteljica omenjene zveze in inštituta ter so-avtorica metode Transpersonalne hipnoterapije.

V Somatsko prakso (hiponterapijo) vnašam pristope somatske prakse. Zaključila sem izobraževanje Somatic Healing, ki je akreditiran s strani Mednarodne zveze jogijskih terapevtov (izobraževanje sem opravila pri šoli joge My VinYyasa Practise iz Združenih držav Amerike).

Dodatna izobraževanja:

Recovery from abuse (Zveza za Transpersonalno psiholgijo in hipnoterapijo),

Somatic Healing Certification (My Vinyasa Practise), akreditiran s strani Mednarodne zveze jogijskih terapevtov

Travma and Limbic system, National Institute for Clinical Application of Behavioral Medicine

Podedovana družinska travma (metoda Marka Wolynna),

Intuitive Skills (Barkley Institut)

FORMALNA IZOBRAZBA: dipl. varstvoslovka in vzgojiteljica predšolskih otrok

Na Zemljo smo prišli po izkušnjo življenja, vsak s svojimi lekcijami, pa tudi notranjimi darovi in potenciali, zato le pogumno na svoji poti in dobrodošli v Laluna Akademiji.

Dogodki

Srčno vabljeni na naše navdihujoče dogodke. Za več informacij o aktualnih online in v živo dogodkih kliknite tukaj.

Storitve

Spoznajte svoje (notranje) potenciale in darove ter se z nami odpravite na pot osebne in duhovne rasti.
a

Blog

Prostor, kjer boste našli veliko koristnih nasvetov, usmeritev in kanalizirana sporočila ter poučno vsebino za nove čase
Košarica