051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

a

Somatska Hipnoterapija

IZVAJA: Mojca Koprivnikar, certificirana Hipnoterapevtka, Transpersonalna hipnoterapija, Somatska Hipnoterapija

KAJ JE SOMATSKA HIPNOTERAPIJA?

Somatska hipnoterapija hipnoterapevtska metoda z elementi somatske prakse. Vključuje somatske tehnike ob podpori hipnoze, če je to primerno. Uči tudi, kako uravnavati svoja čustva, misli in telesne odzive na njih. Bistvena je povezava med telesom, dihom, umom in čustvi – Somatska hipnoterapija naslavlja izvor težav in stisk preko telesa in njegovih odzivov ter vrača ravnovesje uma, telesa, čustev in duha. Velja vodilo, da je naše fizično telo zemljevid naših podzavestnih vsebin, potlačenih čustev, občutkov, travm, strahov itn.

IZHODIŠČE ZA DELO NA SEBI:  naše telo je zemljevid podzavestnih (skritih) vsebin in se ves čas odziva na okolje, ljudi, odnose, situacije. Ker nismo dovolj v stiku s telesom in podzavestnimi vsebinami, odzivov ne prepoznavamo, zato jih ne moremo uravnavati in negativne ustrezno predelati, kar bi nam prineslo mir in dobro počutje ter povišalo kakovost življenja.

NAČINI DELA V SOMATSKI HIPNOTERAPIJI:

 • tehnike za krepitev stika s telesom
 • tehnike za procesiranje negativnih čustev, travm, stresa
 • tehnike za krepitev pozitivnega doživljanja in viri moči
 • občasno lahkotno, enostavno in nenaporno gibanje z namenom sproščanja blokad in napetosti v telesu
 • ozemljevanje in krepitev stabilnosti (varnosti v telesu)
 • prepoznavanje čustev, misli, občutkov preko telesa
 • regulacija negativnih čustvenih stanj
 • učenje telesa in podzavesti zdravih in funkcionalnih čustvenih energij

ZA KOGA?

 • Za vse, ki se spoprijemate z milejšo anksioznostjo in tesnobo
 • Za vse, ki ste pod stresom ali vam stres že načenja dobro počutje
 • Za razreševanje potlačenih čustev, trav, strahov (iz otroštva in od prednikov)
 • Za vse, ki imajo porušen občutek varnosti in stabilnosti, ali izzive na tem področju
 • za krepitev samozavesti in izboljšanje samopodobe
 • za sodobne tegobe: stres, kronična utrujenost in izčrpanost
 • V primeru travm (vendar le, če niso priključene osebnostne ali duševne motnje ali obstaja sum na njih)
 • za krepitev notranjega miru in vse-splošnega zadovoljstva in dobrega počutja.

SOMATSKA HIPNOTERAPIJA NASLAVLJA TEGOBE: mehko in postopoma, zato je potrebno več obiskov. Dobro počutje se gradi postopoma in na varen način.

POTEK:

Na začetku klient opiše, zakaj prihaja. Preko posebnega vprašalnika poteka sproščen pogovor in raziskovanje tegob, s katerimi se sooča in zaradi katerih prihaja. Nato se klientu opiše vaja/proces, ki bi bil zanj primeren – somatski del procesa, ki je podprt s hipnozo – ob privolitvi in strinjanju se začne vaja. Po koncu sledi analiza in po želji delitev izkušnje ter vaja/naloga za izvajanje doma (med terapijami). Ob vsaki naslednji seansi sledi ocena napredka oz. dogajanja in  načrt za naprej. Načrt za delo se prilagaja klientu, saj je vsak izmed nas edinstven in tako tudi različno doživljamo sebe in svet.

IZKUŠNJE UDELEŽENCEV:

” Terapije z Mojco so mi podale globlji vpogled v mojo podzavest, bolj sem spoznala sama sebe. Ozavestila sem, zakaj počnem nekatere stvari na način, kot jih počnem in kako jih spremeniti. Predvsem pa sem zelo hvaležna za ves smeh in oporo na poti. Delo z Mojco sedaj gledam nekako tako, da mi je podala roko in me pogumno pospremila na poti, mi pomagala osvetliti pomembne stvari. Hvaležna za ves čas in vloženo energijo.” KATARINA

“Mojca, hvala za pomoč pri ponastavljanu novih pogledov nase v situacij,  v kateri sem. Z občutkom si me popeljala v zanimivo raziskovanje svojih občutkov, razčiščevanje vzorcev delovanja, ki mi ne ustrezajo, da jih lahko zavestno spreminjam. Pri tvojih meditacijah se vedno presenetljivo globoko sprostim. Izkušnja s somatsko hipnoterapijo pa mi, poleg transpersonalne hipnoterapije, najbolj pomaga pri drugačnih, do sebe bolj prijaznih odzivov na (neželjene) situacije.” BARBARA

“Mojca si je pred terapijo vzela temeljit čas za pogovor. Takoj sem opazila, da se je na terapijo prehodno dobro pripravila. Pogovor je potekal zelo prijetno, Mojca me je nato skozi celoten proces vodila počasi, počutila sem se slišano in varno. V trenutku sem se odprla, in v kolikor je nastala kakšna težava, blokada je ostala z menoj in mi držala prostor. Prejela sem točno to, kar mi je bilo namenjeno. Dela z občutkom in z velikim srcem.” TJAŠA

Še o Somatski hipnoterapiji in zakaj je primerna za sodobne tegobe človeka:

Danes smo ves čas zasuti s številnimi informacijami (internet) in vsaka informacija v nas nekaj sproži. Bodisi da se tega zavedamo (smo pozorni) ali ne (podzavestno). Vsaka informacija je zunanji dražljaj, ki lahko vpliva na nas (lahko se zavedamo vpliva, ali ne). Zaradi preobilice informacij lahko hitro pride do preobremenjenosti na ravni misli – čustev – telesa. Kar lahko naprej vodi do drugih težav.

Somatska hipnoterapija omogoča:

 • sproščanje zastale energije
 • globoko psihofizično regeneracijo (zaradi hipnoze)
 • učenje samoregulacije in obvladovanje stresa, čustvenih in telesnih odzivov

Pogosto se posamezniki odločijo za somatsko hipnoterapijo, ko želijo razrešiti in predelati travme, strahove ter potlačena čustva in razrešiti tudi omejujoče vzorce in vsebine iz otroštva.

ZAKAJ SOMATSKA HIPNOTERAPIJA?

Somatska hipnoterapija je varen in nežen proces in hkrati zelo prizemljen. V sproščenem in varnem okolju  nas uči prepoznavati čustva, misli in kako le-ta vplivajo na naše fizično počutje, prav tako nas uči samoregulacije mentalno – čustvenih odzivov, stresa ter preko le-te pomaga vzpostavljati ravnovesje uma, telesa in duha. Kar nam dolgoročno pripelje tako želeni mir in notranjo moč. Udeleženec namreč hitro v praksi spozna, preko procesov somatske hipnoterapije, da je moč za spremembo in doseganje miru izključno v njem. Kar prinaša tudi svobodo, samozavest in suverenost. Klientu se postopoma izboljša počutje, kakovost odnosov in življenja nasploh.

ZA KOGA JE SOMATSKA HIPNOTERAPIJA PRIMERNA?

Primerna je za vse posameznike, ki se soočajo s stresom, preobremenjenostjo, tesnobo, milejšo depresijo, z različnimi težavami v odnosih in življenju nasploh, želijo spremeniti čustveno-mentalne vzorce, družinske vzorce in omejujoče načine delovanja, želijo zaceliti posledice travm, ter posledice disfunkcionalnega otroštva, želijo priti v stik s svojim avtentičnim delom, se zavedajo, da so vzroki za težave v podzavesti in želijo delovati na ravni podzavesti.

Primerna je tudi za umirjanje tesnobe, anksioznosti in pretirane zaskrbljenosti, strahov ter za umirjanje drugega pretiranega čustvenega doživljanja (npr. jezljivosti). Prav tako je primerna v primeru milejših depresij in za obvladovanje stresa ter potlačenih čustev.

Ni primerna za posameznike, ki imajo hujše zdravstvene težave, ali so v procesu zdravljenja (v okviru zdravstva). V takšnem primeru je nujno potreben predhoden posvet s svojim zdravnikom in osebna privolitev preko obrazca. Prav tako ni primerna za posameznike z osebnostnimi in drugimi duševnimi motnjami, ali sumom na njih.

Somatska hipnoterapija  NE ZDRAVI! Namenjena je izboljšanju kakovosti življenja in za izboljšanje počutja.

KAKO ZAČETI?
BREZPLAČNI UVODNI POGOVOR

Preden posameznik vstopi v proces opravi najprej sproščen (neobvezujoč) uvodni pogovor (do 30 min), kjer se spozna s terapevtom in skupaj ocenita naravo težav. Po tem, v skupnem dogovoru sledi vstop v proces. Določimo število hipnoterapij ter pogostost obiskovanja, trajane in cenovni okvir (možna so plačila na obroke). Brezplačni pogovor poteka izključno preko spleta.

ŠTEVILO HIPNOTERAPIJ

Število hipnoterapij je odvisno od narave in teže težave in vaših želja. Ker enkratno srečanje praviloma ne prinaša večjih sprememb, se svetuje za začetek vsaj tri srečanja. Po tem sledi prva ocena in pogovor o nadaljevanju, ali morebitnem zaključku. Izkušnje kažejo, da tudi posnetki terapij, ki jih klient posluša sam doma, ne prinašajo večjih rezultatov v primeru, da klient želi razrešiti čustvene vsebine iz otroštva.

ČAS TRAJANJA IN LOKACIJA

Somatska hipnoterapija traja do 1,5. Lahko se izvaja v živo ali preko spleta. V primeru osebnega srečanja se cena dvigne za 10 eur.

CENE
V primeru, da se takoj odločite za tri hipnoterapije skupaj se vam prizna 10% popust.
V primeru, da se po enkratnem srečanju odločite za 3 hipnoterapije skupaj vam pripada 10% popust.
Če po treh terapijah nadaljujete s še tremi novimi (skupaj šestimi), se vam za nove tri nadaljuje 10% popust, ki ostane tudi v primeru še dodatnih srečanj.

V primeru obstoječega popusta se popusti med seboj ne seštevajo.

OPOMBA: Somatska hipnoterapija na tej strani ne sodi med uradno priznane terapevtske metode, zato ni primerna za osebe z osebnostnimi ali drugimi duševnimi motnjami. Nikakor ne nadomeščata uradnega zdravljenja in psihoterapevtske ali psihiatrične obravnave -pri odločitvi za vstop v proces hipnoterapevtske obravnave, ki je opisana na tej strani, se posameznik zaveda tega zgornjega dejstva in sprejema polno odgovornost za odločitev, da vstopi v ta terapevtski proces.

CERTIFIKAT

Certifikat hipnoterapevtke sem prejela pri priznanem Inštitutu za Transpersonalno Hipnoterapijo in Zvezi za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo, iz Združenih držav Amerike, z izjemnimi referencami, ki deluje že od leta 1990. Prav tako sem se izobrazila iz hipnoze. Certifikate je bil izdan s strani Zveze za Transpersonalno psihologijo in hipnoterapijo (The Association for Transpersonal Psychology & Hypnotherapy ® ). Moja mentorica in supervizorka je dr. Anne Salisbury, ki je ustanoviteljica omenjene zveze in inštituta ter so-avtorica metode Transpersonalne hipnoterapije.

V Somatsko hipnoterapijo vnašam pristope somatske prakse. Zaključila sem izobraževanje iz metode Somatic Healing pri šoli joge, ki je akreditirana s strani Mednarodne zveze jogijskih terapevtov (izobraževanje sem opravila pri šoli joge My VinYyasa Practise iz Združenih držav Amerike).

Dodatna izobraževanja:

Recovery from abuse (Zveza za Transpersonalno psiholgijo in hipnoterapijo),

Somatic Healing Certification (My Vinyasa Practise),

Travma and Limbic system, National Institute for Clinical Application of Behavioral Medicine

Podedovana družinska travma (metoda Marka Wolynna)

Intuitive Skills (Barkley Institut)

PRIJAVA NA UVODNI BREZPLAČNI POGOVOR: info@mojcakoprivnikar.si ali na tel. 051 305 224.

Piši mi

  Košarica