051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Misli

Biti opazovalec svojih misli je ključno, če želimo moč kreacije vzeti v svoje roke

Ali ste se kdaj vprašali, iz kje prihajajo, se rojevajo in se ustvarjajo misli? Zakaj je človek „sestavljen“ iz zavestnega dela in podzavestnega dela ter nezavednega? Na tisoče misli ima človek. Že samo preko enega dneva imamo na tisoče misli in najbolj „smešno“ je, da se jih večina sploh ne zavedamo, jih ne prepoznamo. Zavedamo se v resnici le zelo majhno peščico naših misli.

Potrebno je poudariti, da misel nosi izjemno kreativno moč. Z mislimi ustvarjamo svoje življenje. In misel je v osnovi energija. Energija je lahko visoke ali nizke vibracije. Ampak ni misel končna postaja. Če bi delovali iz misli same, bi bili kot nekakšni robotki. Ključno je čustvo, ki misli daje kreativni naboj in moč kreacije. Upam si celo reči, da sama misel nima moči prave kreacije, brez čustvenega naboja. Zato lahko spreminjamo misli, a če ne bomo nove misli tudi začutili, se ne bo prav veliko spremenilo.

Vse skupaj poteka tako, da se iz nekje (podzavesti, nezavednega) naprej pojavi misel, s svetlobno hitrostjo sledi čustven odziv, ki pa se ga lahko zavedamo ali pa ne. Če se ne zavedamo, nas misel in čustveni naboj vodita, če se ju zavedamo, pa smo gospodarji mi. Zato je prvi korak, da se začnemo zavedati in v tišini opazovati svoje misli. Če ne je naše življenje, kot na avtopilotu – usmerja ga avtopilot ali morda celo nekdo drug – „pilot“.

Najprej je opazovanje misli

Če želimo postati resnični gospodarji svojega življenja in misli ter kreacije, je prva faza, da se naučimo biti izmorjstren čuječ opazovalec svojih misli. S tem bomo začeli prepoznavati najprej kaos misli in brbotanje. Z vztrajnostjo in budnim opazovanjem, pa bomo spoznavali, da je v tem kaosu tudi red, prepoznavati bomo začeli negativne misli in tiste, ki nas ovirajo v življenju, kot tudi tiste pozitivne. Šele, ko vemo katere negativne misli nas omejujejo, jim lahko začnemo jemati moč in to moč raje preusmerimo v pozitivne, tiste, ki nam dvigajo življenjsko energijo in vitalnost. Tako se počasi izmojstrimo. S tem nam tudi zunanji kaos ne pride več tako do živega. Miru je vse več.

Potem …počasi pride … zavestna kreacija

Naj pojasnim, zakaj je opazovanje in prepoznavanje misli tako pomembno in zakaj prava kreacija ni možna brez tega. Na primer, da si posameznik želi ljubečega partnerskega odnosa. Posameznik natančno ve, kako takšen odnos izgleda, kako se počuti v njem, kako se partner do njega ali nje obnaša. Posamezniku je na zavestni ravni vse izjemno jasno. A še vedno srečuje neprave osebe zase, nasprotno, kar si želi. Se pravi, takšen posameznik bo težko zavestno skreiral želen partnerski odnos, ker več kot očitno so prisotne blokade, v obliki misli in prepričanj. Le s pomočjo tihega opazovanja in prepoznavanja bo prišel do blokad ter jim vzel moč. Hkrati pa bo lahko začel kreirati nove misli in prepričanja, ki se bodo globlje usedle (v podzavest) in pomagale pri kreaciji tistega, kar si želi.

TRanspersonalna hipnoterapija in hipnoza sta seveda izjemno orodje pri tem 🙂 😉

O transpersonlni hipnoterapiji

V osnovi je hipnoterapija oblika terapevtskega dela, pri kateri poenostavljeno povedano delamo s podzavestjo, kjer so shranjeni naši strahovi, travme, prepričanja, zamrznjena (zaustavljena, blokirana) čustva, oblikovani vzorci, spomini iz otroštva itn., ki nam (še danes) povzročajo težave. Bistveno pri hipnoterapiji je, da te vsebine naslavljamo “tam“, kjer so nastale (v podzavesti) in jih nagovorimo na takšen način, da jih naša podzavest razume, kajti podzavestni “jezik“ je popolnoma drugačen od zavestnega vsakdanjega stanja. Težavne podzavestne vsebine razrešujemo ter tako dosegamo želeno notranje zadovoljstvo, mir, dobro počutje, uspeh, boljše odnose, osebnostno rastemo ter izboljšujemo celostno kakovost svojega življenja. … ZA VEČ KLINKI TUKAJ

LAHKO POMAGAM?

Vabljeni k TRANSPERSONALNI HIPNOTERAPIJI ali K HIPNOZI IN UČENJU SAMOHIPNOZE

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Te zanima več vsebine:

Vloga žrtve – je čas, da stopiš iz nje in vzameš moč v svoje roke?

Košarica