051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Podedovane družinske travme

Podedovane družinske travme

Kaj so Podedovane družinske travme?

Znan pregovor pravi: ti si tisti, ki sta ga tvoji liniji prednikov čakali.

Človeštvo je prišlo do točke, do trenutka, v katerem se je naša zavest že dovolj razširila (s hvaležnostjo vsem terapevtom, znanstvenikom, učiteljem, ki so prišli do teh spoznanj in vedenj), da lahko razumemo, da se prednikovi in naši vzorci delovanja, čustvovanja, razmišljanja, strahovi, travme, tabuji, neizrečeno, nerazrešeno itn. prenašajo iz roda v rod, naprej. Predvsem so iz tega vidika težavne nerazrešene vsebine in tisti vidiki, ki vplivajo negativno na naše življenje in potencialno na življenje zanamcev – imenujemo jih podedovane družinske travme.

Podedovane družinske travme sežejo od treh do sedmih generacij nazaj

Tudi sodobna epigenetika tako pripoveduje, da od svojih prednikov podedujemo več, kot le barvo oči, konstitucijo telesa in ostale fizične značilnosti. Od prednikov, torej, prejmemo tudi nerazrešene vsebine (trpljenja, razočaranja, zamere, travme, strahove, izdaje itn.) in čustveno-mentalne vzorce (družinske vzorce) ter prepričanja. Lahko bi rekli, da v vaših stiskah, tesnobi, travmah, depresiji itn. živijo tudi naši predniki. .

Epigenetika pojasnjuje, da na nas vplivajo intenzivno vsaj tri generacije za nazaj in njihova življenja (vpliv pa sicer sega do sedem generacij) – podedovane družinske travme – težke usode, preizkušnje, izdaje in predvsem čustvene vsebine povezane z njimi.

Vaša zgodba se je tako začela že v maternici, kjer ste prejeli prve energijske zapise in odtise: prvič doživeli povezanost ali odklopljenost od svoje mame (odvisno, kakšna je bila njena povezava z mamo, torej, vašo babico. Kako sta se oz. se nista čutili). In zgodba se je seveda nadaljevala z rojstvom in odraščanjem v družinskem okolju, družinskem sistemu, v katerem je vladalo določeno vzdušje in razmerja ter, v katerem so (verjetno) bile tudi nerazrešene, skrite, tabu stvari.

Pogosta prepričanja, ki se prenašajo iz roda v rod in vzorci delovanja, ki nastanejo, zaradi prepričanj: na primer vsi moški so luftarji, ženskam ni mogoče zaupati – običjano so precej posplošena, lahko nezavedna in usmerjajo naše odnose, odzive in načine delovanja. Prenašajo se usode in čustvena bremena, ki nastanejo, zaradi alkoholizma ali drugih odvisnosti, problematična so izkoriščanja drugih za svojo korist, vse zlorabe, hude bolezni, družinske skrivnosti, izločeni, zavrnjeni, nepriznani člani družine (ali splavljeni otroci), posvojeni otroci in še in še…  

Podedovane družinske travme in delo z njimi

Skoraj zagotovo ste podedovali družinsko travmo. 99% . Kakšno oz. kaj ste podedovali, pa raziskujemo na terapevtskih seansah, kajti vsak posameznik je zgodba zase in življenje zase. Preden se podamo v raziskovanje podedovane družinske travme, pa je potrebno vzpostaviti varno bazo in osnovo – stabilno povezanost s starši – za to se ni potrebno srečevati z njimi (kajti večja verjetnost je, da pri procesu ne bodo želeli sodelovati, kot da bodo želeli), na srečo ves proces lahko izvedeno skozi terapevtske seanse s primernimi tehnikami in metodami dela. Pri tem se sama poslužujem transpersonalne hipnoterapije in seveda metode Marka Wolynna Podedovana družinska travma (Mark Wolynn je tudi avtor istoimenske knjige).

Slabša novica je, da imate najverjetneje določene stiske in težave, zato ste se znašli na tej strani – nekaj vas kliče na pot razreševanja in osvobajanja. Dobra novica pa je, da si lahko pomagate in skoraj povsem razrešite stisko in bremena iz preteklosti ter ZAŽIVITE ŽIVLJENJE, KI VAM JE NAMENJENO IN VAM PRIPADA. Vsem nam pripada in si zaslužimo biti ljubljeni, spoštovani, sprejeti, videni, slišani, pomembni. In to lahko ustvarimo, če se tako odločimo, smo predani procesu in vztrajamo v njem!

Čas je, da prekinete cikle, povežete manjkajoče delčke in sestavite sestavljanko in stopite v svobodo. Tudi čas nas energijsko izjemno dobro podpira, da razrešimo mnoge disfunkcionalne družinske vzorce, travme, strahove itn.

K TRANSPERSONALNI HIPNOTERAPIJI SE LAHKO PRIJAVIŠ TUKAJ

ČE ŽELIŠ TRANSPERSONALNO HIPNOTERAPIJO ZDRUŽITI S PODEDOVANO DRUŽINSKO TRAVMO, PA SE PRIJAVIŠ TUKAJ

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Te zanima še več vsebin?

Podzavest je ključ do spremembe, a jo moraš znati nagovoriti

Košarica