051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

podzavest

Podzavest je ključ do spremembe, a jo moraš znati nagovoriti

Če v življenju želimo resnično spremembo na bolje, je potrebno na pravilen način nagovoriti podzavest. Zakaj? Naša podzavest govori svoj jezik in zato, če želimo spremeniti stvari globlje, iz koder resnična in trajna sprememba tudi prihaja, se moramo približati jeziku podzavesti. Podzavest tako ne razume vsakdanjega, budnega, linearnega jezika, ki ga govori zavest.

Zavest, podzavest in nezavedno

Za lažje razumevanje naj razložim, da v osnovi ima človek zavest (vsakdanje budno stanje), podzavest (potlačena, zmrznjena čustva, travme, strahovi…) in nezavedno (naučeno, prebliski, ideje…).

Da je pri vseh spremembah ključna podzavest, sem izkusila tudi sama. Skozi leta dela na sebi, osebnostne in duhovne rasti ter terapij, sem spoznala, da so zares delovale le tiste metode dela, kjer smo se spustili z energijskimi procesi in meditacijo v globine podzavesti in tudi nezavednega. Vse ostalo je delovalo nekaj dni, potem je bila zgodba podobna kot pred terapijo. Razne metode, kjer smo čistili energijo, osveščali preteklost in pretekla življenja so mi sicer dali zanimiv vpogled v situacije in odnose, a to je bilo tudi vse. Pogosto nisem vedela, kaj naj sploh s tem vedenjem sedaj naredim. Manjkala je namreč re-edukacija podzavesti oz. podzavesti se ni povedala nova zgodba, ki bi me opolnomočila. Zato sem močno stojim za tem, da je edina učinkovita terapija tista, ki kvalitetno in pravilno nagovori tudi podzavest.

V naši podzavesti je shranjeno pravzaprav vse, kar smo doživeli v otroštvu, pa kakšna stvari tudi kasneje, vendar je zabeleženo na drugačen način, kot to dojema zavest. V podzavesti so potlačena čustva, zmrznjena čustva, travme, spomini na zlorabe, strahovi, pa seveda tudi prijetne stvari, a te niso problematične. Problematične so tiste neprijetne izkušnje, ki so se nam zapisale globoko v nas. Če je bilo naše otroštvo npr. zelo težko, se pogosto ne spomnimo veliko. Lahko rečemo, da imamo vse megleno. Stvari, ki so bile travmatične in težke, smo pospravili tako globoko, da se jih ne spominjamo več. A vendar, vsi spomini so še vedno v nas, kljub temu, da se jih zavest ne spomni.

Vpliv prednikov

Prav tako v sebi nosimo spomine naših prednikov in preteklih življenj. Sodobna epigenetika pripoveduje, da od svojih prednikov podedujemo več, kot le barvo oči, konstitucijo telesa in ostale fizične značilnosti. Od prednikov prejmemo tudi nerazrešene vsebine (trpljenja, razočaranja, zamere, travme, strahove itn.) in čustveno-mentalne vzorce (družinske vzorce) ter prepričanja. Lahko bi rekli, da v vaših stiskah, tesnobi, depresiji itn. živijo tudi vaši predniki. Epigenetika pojasnjuje, da na nas vplivajo intenzivno vsaj tri generacije za nazaj in njihova življenja – težke usode, preizkušnje in predvsem čustvene vsebine povezane z njimi.

Jezik simbolov

Podzavest z vso vsebino, govori jezik simbolov, arhetipov, ne pozna časa in prostora. Vse je tam. Vse “plava”. Za um je popolnoma nelogična – nelogična za zavesten del. Se pa nam, kljub vsemu, oglaša tudi v povsem budnih, zavestnih trenutkih, predvsem v odnosih in situacijah, ki budijo spomin na nekaj iz preteklosti – iz globin.

Seveda pa je utopično pričakovati, da bo dober terapevt vse naredil namesto nas. S pravim pristopom lahko naredi zares veliko. A naš del je, da naprej vztrajamo z novimi načini in razmišljanjem mi sami. Tudi to so mi osebne izkušnje pokazale.

Osebno imam zelo dobro in pozitivno izkušnjo s transpersonalno hipnoterapijo, ki jo v mesecu septembru 2022 tudi uradno začnem izvajati. Več o tem bo seveda znanega na spletni strani.

Več o tem, kako se osvoboditi čustev, družinskih vzorcev, travm, TUKAJ.

Te življenje kliče na pot preobrazbe? Vabljeni v program transformacije in Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu

MORDA TE ZANIMAJO TUDI DRUGE VSEBINE IN ČLANKI?

Ko doživljate stisko, strah in bolečino, vaš notranji otrok kriči po ljubezni in objemu

 

 

 

Košarica