051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Pretekla življenja

Kdaj je smiselna regresija v pretekla življenja?

Kdaj je smiselna regresija v pretekla življenja?

Sama vedno poudarjam, da je sicer najbolj pomembno, da se posvetimo sedanjemu trenutku in temu življenju, v katerem smo zdaj. So pa lekcije skozi katere gremo in obdobja življenja, ko je smiselno pogledati tudi preteklo življenje, in sicer, če smo se znašli v zares zapletenem odnosu, če smo doživeli ali doživljamo težjo (čustveno) izkušnjo ali če se nam je zgodili težji dogodek. Prav tako je smiselno pogledati pretekla življenja, če posameznik začuti ta „klic“.

Iz preteklega življenja oz. iz preteklih življenj nosimo popotnico tudi v tem življenju – znanja, talente, način razmišljanja in čustvovanja, modrosti itn. Seveda ne smem pozabiti omeniti tudi odnosov, ki se spletejo, zaradi preteklih življenj. Iz preteklega življenja imamo seveda tudi karmo. Pozitivno in negativno. Zaradi izkušenj in dejanj iz preteklih življenj, se rodimo v določeno družino, ki nam da popotnico za to življenje in je vedno prepleteno s preteklim življenjem. Npr. da ste preteklo življenje zapustili z nerazrešenimi občutki krivde, in je v tem življenju vaša lekcija, da podelate s krivdo, se boste v to življenje rodili z enako ravnijo nerazrešenih občutkov krivde, kot ste prejšnjega zapustili. Rodili se boste v družino in znašli se boste v okoliščinah, ki bodo na plan privabljale nerazrešene občutke krivde. Vse z namenom, da jo končno razrešite.

Pretekla življenja in duhovni napredek

Ob tem je potrebno poudariti še eno pomembno stvar. V duhovnem svetu in na energijski ravni se napredek duše kaže („ocenjuje“) s tem, koliko je oseba presegla in transcendirala obstoječe stanje, s katerim je prišla v to življenje. V duhovnem svetu v resnici šteje le to, kaj smo naredili na notranji ravni. V tem primeru posameznika z občutkom krivde, bi to pomenilo, da bi se napredek duše zgodil, če bi ta oseba zmogla razrešiti krivdo.

Torej, v duhovnem svetu ne pomeni prav veliko, koliko denarja smo zaslužili, koliko hiš zgradili in kako uspešen posel postavili itn., ampak koliko smo premaknili, presegli znotraj sebe.

Še en praktičen primer: npr., da smo se rodili v to življenje in imamo v skladu z dušnim načrtom kompleksen, negativno nabit (morda celo karmičen) odnos s svojo mamo (ali očetom ali s kom drugim). Do nje gojimo zamero, ki se vleče še iz preteklega življenja. Čeprav se zdi, da ji nikakor ne zmoremo odpustiti, zaradi dejanj v tem življenju, pa gre v resnici lahko za našo karmo z njo. Vrtimo se v (negativnih) krogih, odpustimo ne… Pri tem naj poudarim, da odpustiti ne pomeni pozabiti, pomeni, da iz srca spustimo SVOJO energijsko težo – zamero. Pogosto se tudi zgodi, da se na materialni ravni takšna oseba lahko duhovno udejstvuje, meditira, hodi od terapevta do terapevta – a mami še kar ne odpusti. Rekli pa smo, da na dušni ravni šteje, kaj smo zmogli narediti ZNOTRAJ V SEBI. Ta oseba veliko dela na materialni ravni (nekaj meditira, hodi na delavnice…), a v sebi ne naredi ključnega premika, ki bi pomenil NAPREDEK DUŠE – odpustiti. To je ključno. V takšnih primerih je smiselno pogledati preteklo življenje in pogledati, kaj se je zares dogajalo, da ne zmoremo odpustiti. V takšnem primeru bi vpogled v preteklo življenje lahko pomagal do razrešitve odnosa, karme in teže. Podobno je tudi z vztrajnimi strahovi in raznimi omejujočimi prepričanji, ko se kar ne nehajo …

V praksi, torej, napredek duše, evolucija duše pomeni, koliko ljudem smo odpustili, v koliko situacijah smo ravnali z ljubeznijo in v skladu z Božansko voljo, koliko smo zmogli preseči neka stara omejujoča zakoreninjena prepričanja in vzorce (načine) delovanja. Kakorkoli se sliši pocukrano, šteje tudi, koliko smo dobrega naredili za druge ljudi in vsa živa bitja, za Zemljo. Torej, na duhovni ravni se gre izključno za to, kaj smo premaknili znotraj sebe in kaj doživljamo znotraj sebe – notranji duhovni svet. In na koncu, šteje le duhovna raven.

Regresija v pretekla življenja je lahko odlična pomoč, ko smo izčrpali že večina metod, ki se fokusirajo na sedanje življenje in nam, torej, le-te niso prinesle rezultata.

Vas kliče regresija v pretekla življenja? Za več informacij KLIKNITE TUKAJ.

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Vas zanima več vsebin?

Podedovane družinske travme

Košarica