051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Osvoboditev pride, ko sprostimo čustvene blokade

Vstopili smo v zelo zahtevne čase, ki na plan, iz nezavednih globin privabljajo stare nerazrešene vsebine (naše in od prednikov). Ne spoprijemamo se zgolj s težkim družbenim dogajanjem, ampak tudi s čustvenimi vsebinami davne preteklosti. Te vsebine nas kličejo, da se prebudimo, da jih prepoznamo in objamemo z ljubeznijo …

Kako do prave spremembe?

Ko želimo narediti pravo spremembo v življenju in se premakniti na višjo raven, se bomo neizbežno srečali tudi z deli svoje preteklosti (otroštvom, družinskimi vzorci itn.), saj šele, ko začnemo spreminjati pri koreninah, spustimo preteklost in začnemo krepiti ljubeč odnos do sebe in svoje preteklosti, si lahko obetamo spremembo … Čas je, da presežemo tisto staro, kar ne deluje več, sprostimo čustvene blokade in postavimo novo.

Lahko imamo ogromno duhovnega znanja in znanja iz psihologije, a dokler: imamo čustvene blokade in energije, ki je zamrznila oz. se je njen pretok ustavil v otroštvu, zaradi travmatičnih ali drugih negativnih izkušenj, danes ne predelamo in spremenimo izkušnjo, predihamo zastala čustva in energije ter naše telo ne naučimo drugačnih odzivanj, prave spremembe ne bo. Potem sledi sprememba prepričanj in vzorcev – kot bi posodo najprej spraznili in potem napolnili z novo vsebino. In vse to je mogoče do določene ravni. O tem pripovedujejo številni posamezniki, ki so naredili takšno spremembo v svojem življenju, o tem govorijo modreci, starodavni in tudi novejši strokovnjaki iz področji.

KO SEDANJOST KLIČE, DA RAZREŠIMO PRETEKLOST

Veliko „težkih“ stvari, ki jih doživljamo danes, pravzaprav prihajajo iz preteklosti, iz otroštva in se danes samo ponovno obujajo in prebujajo – v odnosih, preko družbenih dogodkov itn. Potrebno je vedeti, da je našemu umu, ki je zelo linearno naravnan, zelo težko razumeti, da preteklost lahko močno vpliva na sedanjost. Um pravi, da nekaj, kar se je zgodilo v preteklosti, je ostalo v preteklosti (um nas s svojo razumsko naravnanostjo, kar njegova naloga sicer tudi je, odreže od celote) in danes ne more vplivati na nas. Žal, pa naš notranji svet, ki se oblikuje od rojstva naprej (oz. od spočetja), ne deluje tako. Zaradi narave človeka in njegovega ustroja, se ključne stvari zgodijo do našega 6 ali 7 leta starosti. Potem se „vsebina“ zgolj ponavlja, dokler se ne odločimo narediti spremembo s primernimi tehnikami in podporo terapevta. Kajti v notranjem svetu, je vse povezano v celoto in v notranjem svetu čas in prostor ne obstajata. – kar je bilo, je danes z nami in bo z nami, dokler se ne odločimo spustiti in narediti drugače. Z nami so čustvene blokade, kot tudi prijetne stvari. Vse je energija. V resnici z razreševanjem starih vsebin osvobodimo svojo vitalno življenjsko energijo, zato mnogi poročajo o olajšanju, lahkotnosti, svobodi, po tem, ko so spustili in odpustili preteklost ali osebi.

Čas in prostor v resnici ne obstajata

Kot že opisano, naš notranji svet ne pozna časa in prostora. Lahko si ga predstavljate, kot obliko energije, ki se je začela oblikovati v otroštvu in vas spremlja še danes. Če energije ne spremenite, ostaja ista in celo stagnira. Se ponavlja.

Na primer: da v otroštvu niste prejeli dovolj občutka varnosti, ni bilo osnovne stabilnosti in je vladala negotovost, se vam lahko prav te iste vsebine sedaj dvigujejo. Ne le v osebnih odnosih, ampak tudi zaradi širšega družbenega dogajanja, ki je že samo po sebi zelo negotovo. Nekdo, ki ima močan občutek varnosti in zaupanja iz otroštva, situacij ne bo doživel dramatično in čustveno pretirano intenzivno.

V tem sedanjem trenutku je MOČ SPREMEMBE

Verjetno ste že slišali, da je edini resnični trenutek zgolj sedanji trenutek. To zares drži. Le naš um si je ustvaril preteklost in prihodnost. Zavedanje o moči sedanjega trenutka je nujno, če želimo drugače, kajti ravno v sedenjem trenutku lahko dostopoma do energij, ki so se nam zgodile v preteklosti (poudarjam, da zgolj naš um dojema to, kot nekaj iz preteklosti, naše bitje pa to ne prepozna, kot nekaj, kar se je zgodilo davno nazaj in na nas nič več ne vpliva) in v sedanjem trenutku naredimo spremembo. V tem je moč sedanjega trenutka.

Energija v svoji osnovi želi teči in se premikati, spreminjati, zato nam čustvene blokade prinašajo težave. To je ključno, zakaj imamo kasneje težave. V otroštvu nam je, zaradi različnih razlogov, energija zastala. Ta ista, ki želi teči. Zato se nam vsi zaustavljeni, zmrznjeni, zanikani, pohojeni, prestrašeni, zavrnjeni, zapuščeni, ne videni, slišani in tako dalje, delčki iz našega otroštva, oglašajo še danes – v odnosih, v situacijah se ponovno prebujajo. Ponavlja se vse dokler teh delčkov z ljubeznijo ne objamemo, odpustimo, sprejmemo, jih prepoznamo, priznamo s primernimi tehnikami. Tako energija življenja preplavi vse zaustavljene delčke.

Vse, kar se nam je “slabega” oz. težkega, travmatičnega zgodilo v otroštvu, je prihajalo od zunaj, od zunanjih okoliščin (situacij in ljudi), a ključni zapisi so se zgodili znotraj nas (kot čustvene blokade, vzorci delovanja in odzivanja z obrambnimi mehanizmi, strahovi itn.). Ker so to zapisi, se ponavljajo. KLJUČNA INFORMACIJA JE, DA vse to, s primernimi tehnikami, v varnem okolju ob podpori osebe, ki vas vodi LAHKO SPREMENITE. Kako? Preteklosti ne moremo spremeniti. A, kot že opisano, so se ključne stvari zgodile V VAS, kjer so še vedno shranjene, ko do tega pridemo, lahko to predelamo z ljubeznijo in izkušnjo spremenimo.

VAS KLIČE SPREMEMBA?

Vabljeni v 3-tedenski program preseganja družinskih vzorcev, osvobajanja notranjega otroka ter krepitve ljubezni + spoštovanja do sebe. Pripravljeni na naslednjo raven ter harmonizacijo z novo energijo, ki se rojeva na Zemlji?

Za več informacij o programu OSVOBODI NOTRANJEGA OTROKA IN PRESEZI DRUŽINSKE VZORCE KLIKNI TUKAJ (https://mojcakoprivnikar.si/ponudba/osvobodi-notranjega-otroka-in-presezi-druzinske-vzorce-3-tedenski-program/)

Napisala:

Mojca Koprivnikar, energijski terapevt

Certificirana angelska učiteljica iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light) in certificirana učiteljica programa Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper. Izvajalka metod Inherited Family Trauma (Podedovana družinska travma) po Mark Wolynn

Košarica