051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Kako izraziti čustva?

Kako izraziti čustva?

Kako izraziti čustva? Tokrat gremo iz malce druge smeri… Čas, ki prihaja bo nedvomno zahteval od nas, da se spoprimemo z dolgo časa zakopanimi in zadržanimi čustvi… iz preteklosti, otroštva… Iskala bodo pot iz nezavednega v zavestno… Vse to naznanja tudi astrološka postavitev in premiki na nebu… Z marcem namreč Saturn prihaja v ribi (čustva na zelo konkreten način).

Kako si lahko pomagate? Več o izražanju čustev bom še pisala. Tokrat pa vabilo na delavnico, ki se bo zgodila ravno na to tematiko… Več v nadaljevanju

Čustva (neizražena) bodo iskala svojo pot…

V mesecu marcu vstopamo v popolnoma novo obdobje. O tem govorijo številne energijske in astrološke napovedi. Saturn stopa v znamenje ribi, kar pomeni, da prihaja čas za ČUSTVA… Nekaj, kar je v naši kolektivni zavesti velik izziv, izražanje čustev… zato toliko depresije – ki je izraz dolgo časa potlačenih čustev…

Prihaja nov čas. Čas, ki ga je večina izmed nas čakala. Iz uma v srce. Želimo si te spremembe. Prišle so. Brez dvoma so vrata široko odprta že lep čas. A vendar. Mnogi spoznavajo, da so si to spremembo predstavljali drugače. Lažje. Brez truda bo prišel ta srčen svet. Žal ali na srečo temu ni tako.

Pot iz uma v srce je pot.

Najprej je potrebno počistiti tiste stare misli in predvsem čustvene odzive, globoka prepričanja, strahove, travme. ki jih nosimo s seboj še iz otroštva, morda celo od prednikov. Nekako nam ne služijo več, a še vedno se vrtijo, ponavljajo, še vedno poganjajo naša življenja. Zavestno nam je jasno. Podzavestno pa se zatakne. Tista “negativna” stanja se kar vklapljajo…

Povezava z notranjim otrokom in izražanje čustev… razvijanje sočutja do notranjega otroka

V resnici nam pri vsem tem najbolj nagaja ranjeni ego. Ta se razvije, zaradi disfunkcionalnih dinamik v otroštvu. Žal je tega veliko. Mali otrok se zaščiti. Ne sme biti ranljiv, ker v ranljivosti ni varen, ne more zaupati … Srce se zapre. Pretok energije ljubezni skozi srce se prekine, zaustavi, zmanjša… Neizbežno sledi občutek praznine, brez smisla, brez iskre… iščemo in iščemo… V odnosih, v delu… A nič ne zapolni praznine ali jo le za kratek čas… Sledi utrujenost, izčrpanost… Vse to, ker smo davno nazaj bili, ZARADI OKOLIŠČIN PRIMORANI ZAPRETI SRCE, SE ZAŠČITITI NA OTROŠKI NAČIN….

Ponoven stik z otrokom v nas in razvijanje sočutja do njega s primernimi tehnikami in terapevtskimi načini, je zato nujno, če želimo odpreti srce ljubezni…miru… povezovanju…sodelovanju…obilju… Da bomo imeli pogum in moč, da razrešimo zastoje, blokade, spustimo potlačena čustva na plano in dovolili, da ljubezen teče skozi nas v svet…

Najprej je potrebno pozdraviti in zaceliti čustvene rane, potolažiti otroka v nas… Tako bomo začutili so-človeka – sestro in brata v bolečini in veselju in mu rekli “pridi, kako ti lahko pomagam. Vidim te. Vidim te sestra. Vidim te brat… naj ti ponudim roko”

To je tisti svet, ki smo ga čakali… Tu je…brez dvoma… Vprašanje je le, ali smo pripravljeni iti skozi pot spuščanja starega… iz uma v srce?

Si pripravljena-a? Narediti korake na tej poti…?

Vabljen-a na delavnico…
Celjenje čustvene rane in razvijanje sočutja do notranjega otroka
KDAJ? 23.3. 2023 OD 18h do 20:30/ Online

Več o delavnici – KLIKNI TUKAJ

Te zanima več vsebine? (Tudi o izražanju čustev)

6 faz osvobajanja stiske, travme in potlačenih čustev

DRUGE MOŽNOSTI (izražanje čustev)

TRANSPERSONALNA HIPNOTERAPIJA
Gre za edinstven hipnoterapevtski pristop, ki je sicer mednarodno uveljavljen in obstaja med nami že dolgo časa.

Transpersonalna hipnoterapija je nastala kot podaljšek transpersonalne psihologije. Sestavljajo jo štiri komponente: psihoanalitična, vedenjska, humanistična in transpersonalna psihologija.

Transpersonalna hipnoterapija naslavlja človeka celostno (telo, čustva, um in duhovni aspekt). Beseda transpersonalna nam pove, da gre za pristop, ki pri posamezniku želi preseči osebnost in ga povezati z globljo duhovno esenco. Vodilo transpersonalne hipnoterapije je, da pravzaprav vse človeško trpljenje in neskladje izhajajo iz nepovezanosti in ločenosti od čiste esence znotraj nas. Ponoven stik z njo nas popelje na pot samo-celjenja in osvobajanja.

Poleg klasičnih hipnoterapevtskih pristopov transpersonalna hipnoterapija vključuje še edinstvene pristope za naslavljanje podzavestnih čustvenih vsebin in dela z nepredelanimi čustvi, odnosa s starši in drugih „težavnih“ odnosov, za delo z družinskimi vzorci, notranjim otrokom in notranjimi starši, arhetipi, vključuje tudi shadow work (delo s senco), regresijo v otroštvo in v pretekla življenja itn. Katero pot in pristop uberemo je odvisno od same narave težave.

Več o transpersonalni hipnoterapiji si lahko preberete TUKAJ.

Želim več informacij in se prijaviti na brezplačni uvodni pogovor. KLIKNITE TUKAJ.

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Opomba: Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza na tej strani nista primerni za osebe z osebnostnimi ali drugimi duševnimi motnjami ali težjimi bolezenskimi stanji. V Sloveniji ne nadomeščata uradnega pristopa– z vstopom v proces se posameznik polno zaveda tega dejstva in pri odločitvi za vstop v proces sprejema vso odgovornost.

Košarica