051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

a

Osebnostna rast, ki prinaša resnične in trajne spremembe, je tek na dolge proge

Vedno rečem, da sta osebnostna rast in delo na sebi tek na dolge proge in da je tisti, ki se na to pot poda izredno pogumen. Ko govorim o delu na sebi, imam v mislim tiste pogumne duše, ki so se odločile, da bodo preobrazile vzorce iz otroštva in primarne družine ter se podale na novo pot ljubezni in svobode in svojim potomcem predale lepše … Praksa mi to potrjuje.

Kaj torej pričakovati, če stopite na pot osvobajanja in transformacije energije, vzorcev in prepričanj iz družine?

Opazim, da ljudje na tej poti želijo čim priti do čim hitrejšega olajšanja in miru. Poleg tega pa je naša družba sama naravnana tako, da mora biti vse na hitro in instantno in če ni gremo drugam. Delo na sebi, je proces, ki obrodi sadove na dolgi rok. In obrodi zares dobre sadove in takšne, ki ti dolgotrajno prinašajo mir in zadovoljstvo.

Tudi sama sem si želela, da hitro vse mine – da se le vse skupaj čim prej konča in da bom srečna in svobodna. Seveda je to popolnoma logično, glede na občutenja in doživljanja, ki te preplavljajo. Olajšanja pridejo. Včasih tudi hitro. A tiste prave spremembe in olajšanja se zgodijo postopoma. In hkrati se je potrebno zavedati, da je to tek na dolge proge, kjer potrebujemo potrpežljivost in vzdržljivost. Podobno, kot če želimo shujšati in svoje telo okrepiti – potrebno je marsikaj spremeniti, potrebno je ponavljati vaje, potrebno je vztrajati, da pridemo do rezultatov.

Pogosto ljudje želijo obupati, ker rezultatov ni takoj tisti trenutek, kot bi si želeli. Ne deluje, še vedno je isto, slišim. Vendar tukaj je potrebno vedeti, da če ne vidimo rezultatov z očmi (kot npr. lahko vidimo mišice, ko smo se okrepili), še ne pomeni, da se spremembe ne dogajajo. Tukaj imamo opravka z delom z energijo in, ko spreminjamo vzorce se mora uskladiti in naravnati mnogo naših nevidnih energijskih plasti, da se sprememba zgodi nam vidno ali čuteno. Ko delamo na sebi, namreč delamo z mentalnim, čustvenim, kot tudi duhovnim telesom.

Želimo si obupati in menimo, da tehnike ne delujejo. A povem vam, da še vsak, ki se lotil dela na sebi, je doživel spremembo. Težko nam je, ker ne vidimo dneva na koledarju, kdaj se bo to zgodilo.

Pomembno je še nekaj vedeti, če si nekaj želite, to v vašem energijskem polju je. Če npr. čutite, da si želite več ljubezni in nekako veste, da je lahko drugače, potem imate potencial, da se to uresniči, le nekaj poti je potrebno prehoditi do tja.

Druga zadeva, ki jo opazim je, da ljudje hodijo od terapevta do terapevta in se lotevajo krajših terapij z različnimi terapevti in svetovalci, na hitro, na kratko. Za korenite spremembe se je procesu dobro predati za daljši čas in z enim človekom, za katerega čutite, da vas lahko pri tem podpre.

Najbolj pomembno pri tem je zavedanje, da ne obupate in vztrajate naprej. Um/ego vam bo želel govoriti vse možno: ne deluje, ne bo uspelo, pretežko je, ne morem več itd itd. Ne pustite se zavesti, samo naprej vztrajajte.

A hkrati je dobra stvar pri delu na sebi, da ko enkrat začnemo, poti nazaj ni več, poti v staro ni več in lahko gremo samo še naprej. Spoznavamo, da nam staro enostavno ne ustreza več in to je že pokazatelj, da smo nekaj premaknili znotraj sebe.

In vedite, da se pogosto takšno delo na sebi in raziskovanje ne konča samo pri primarni družini in otroštvu. Spoznamo, da spreminjamo in preobražamo generacijske vzorce, prepričanja in travme, ki so se na nas prenesli avtomatično. In to je energijsko zahtevno delo.

Nagrade pridejo.

Zaupajte.

Vztrajajte.

Zaupajte Božanskemu.

VAM LAHKO KAKO POMAGAM?

Dobrodošli v program Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper (DCSWL), ob podpori katerega boste lahko stopili v svojo notranjo moč zakorakali v višje energije.

Na voljo so: 3-dnevni1-mesečni3-mesečni in pol-letni ter kontinuirani program

Ali vabljeni k terapiji Notranji otrok.

Spremljate me lahko tudi na Facebook strani

Košarica