051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

notranji otrok

Delavnice: celjenje čustvene rane in razvijanje sočutja do notranjega otroka

Razvijanje sočutja do otroka v sebi je eden izmed pomembnih korakov na poti t.i. “dela na sebi”.

Če je bilo naše otroštvo tako ali drugače boleče ali disfunkcionalno, smo najverjetneje že kmalu vzpostavili (energijske) preživitvene obrambne mehanizme, s katerimi smo se zaščitili pred bolečino. Tako smo bili primorani zapreti delček nas samih (zaprli smo svoje srce – srčno čakro), s tem pa tudi pretok ljubezni skozi nas.

V odrasli dobi se to lahko kaže na najrazličnejše načine. Od osamljenosti, nezaupanja, strahov… do odvisnosti od odnosov oz. drugih ZUNANJIH stvari, lahko imamo občutek, da smo malo “robotski”. Iščemo načine (lahko povsem podzavestno), kako zapolniti praznino, ki je pravzaprav tam, zaradi prekinjene povezave z notranjim otrokom in zaprte srčne čakre. Ko začnemo zopet obujati stik z notranjim otrokom in razvijati sočutje do njega, se nam vrača polnost življenja in ljubezen v nas se zopet prebuja… To so prvi koraki na poti spremembe … Začnejo se nam vračati izgubljeni (energijski) delčki, fragmenti, ki smo jih izgubili tekom odraščanja in vse bolj čutimo polnost sebe in krepi se nam zopet stik s seboj.

Otrok ima v osnovi vse, je poln ljubezni… Zaradi okolice začne izgubljati polnost in stik z virom ljubezni v sebi… To se vedno lahko vrne, s primernim in vztrajnim “delom na sebi”..

Na delavnici bomo…

Prepoznavanje, čutenje, izražanje in sprejemanje svojih čustev… bo rdeča nit tokratnega srečanja – meditativne delavnice, na kateri se boste lahko povezali z otrokom v sebi. Prav tako bomo objeli tisto čustveno rano, ki nas v tem trenutku najbolj “boli” in se podali na pot celjenja…

Pogledali bomo tudi čustva – kaj so, kako delujejo, zakaj so za človeka izjemnega pomena in kako z njimi lahko ustvarjamo življenje in jih usmerimo v višje dobro. Prav tako bomo pogledali, zakaj pride do čustvene blokade, kako nas ovira v življenju, kako jo zaceliti in osvoboditi…

Ključen element delavnice bo povezovanje z otrokom v nas – notranjim otrokom, pomembnim aspektom, arhetipom v nas. Naš notranji otrok je ključ do čustvenih ran in nosi odgovore, kako zaceliti čustvene rane.  Tako bomo pod drobnogled vzeli tudi notranjega otroka.

Cilj je: nasmeh na obrazu, veselje in mir

Okvirna vsebina: teoretično o čustveni energiji in notranjem otroku, meditativni procesi za povezovanje z notranjim otrokom in čustvi, vaje za delo s čustvi…

Vsebina je okvirna in se lahko delno prilagodi potrebi skupine.

Uradna opomba: delavnica ni primerna za posameznike z diagnosticirano osebnostno motnjo ali drugo duševno motnjo ali sumom na obstoj le-teh in ni nadomestilo za zdravljenje z metodo, ki je v Sloveniji uradno priznana terapevtska metoda.

Kdaj: 23.3. ob 18h preko spleta

Cena: 55 eur

Vodim: Mojca Koprivnikar, transpersonalna hipnoterapevtka

Košarica