051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Travma

Ne glede na to, koliko travm in čustvenih ran nosite, v vas biva vir moči, ki pomaga. Spoznajte ga.

Strahovi, travme, čustvene bolečine, blokade in stiske so v večji ali manjši meri del vseh nas. Lahko bi rekli, da sta za to v ozadju dva glavna razloga: nobeno otroštvo ni in ne more biti popolno, še bolj pomemben razlog pa je življenje naših prednikov. Mnogi naši predniki so živeli v okoliščinah, ki so postale žal izvor (velikega) trpljenja, ki nikoli ni bilo predelano in ustvarile so se čustvene rane, blokade, prepričanja o sebi in življenju ter stiske, ki so se prenesle na potomce.

Kljub vsemu nas življenje nikoli ne pusti na cedilu!

Življenje (Višja sila, če želite) je poskrbelo, da ne glede na to, kako brezizhodna se zdi situacija, se vedno nekje skriva izhod iz stiske. Nekje znotraj vas (v podzavesti) je vaš vir moči. Življenje nas zares nikoli ne bo potisnilo v težko situacijo brez, da bi nas prej opremilo ali pripravilo na njo. Ne glede na to, kako (čustveno) ranjeni ste, koliko travm ste preživeli v otroštvu, koliko negotovosti in strahu je bilo ali je še vedno prisotno v vašem življenju, se v vas v vsakem trenutku (prav zdaj) skriva VIR MOČI.

V naši podzavesti, torej niso shranjena zgolj nepredelana, potlačena čustva in travme, ampak tudi viri moči. Enako kot lahko stopimo v stik z neprijetnim čustvom in deli nas samih, ki nas v življenju nekako ovirajo in blokirajo, lahko stopimo v stik tudi z viri moči, ki nas v življenju podpirajo in nam pomagajo. Prav ti viri moči nam lahko pomagajo, da skozi težke situacije in odnose lahko krmarimo precej lažje.

Sama v različnih terapevtskih procesih pogrešam prav to, da se govori tudi o virih moči. Veliko pripovedujemo, naslavljamo in procesiramo neprijetne čustvene vsebine, torej travme, strahove in kako se v življenju izražajo, pozabimo pa na tisto, kar nam pomaga.

Čas je, da se povežemo s svojim virom moči

Podobno kot potlačena čustva, travme in ostale nerazrešene vsebine, tudi naš vir moči leži na podzavestni in nezavedni ravni. Kot arhetip, aspekt nas samih. Vendar tukaj ne pripovedujem o kolektivnih arhetipih, ampak o našem „edinstvenem“ viru moči, s katerim lahko pridemo v stik preko globljega procesa in povezovanja s podzavestjo. Lahko bi tudi rekli, da ga na nek način „aktiviramo“.

To seveda ne pomeni, da bodo naše težave čudežno izginile in vse travme bodo ekspresno rešene za celo življenje (vedno poudarjam, da je celjenje čustvenih ran, travm, disfunkcionalnih družinskih vzorcev proces, ki zahteva svoj čas in predanost). Pomeni, da v sebi aktiviramo pomemben aspekt, ki nas energijsko podpira in nam pomaga, da se lažje spoprijemamo s težkimi in morda navidez nerešljivimi situacijami, odnosi ter jih v končni fazi presegamo. Ko se povežemo z virom moči, se v našem notranjem svetu zgodi sprememba – vzpostavi se novo ravnovesje in v tem ravnovesju „nižje“ energije izgubijo prvotno moč.

Povezovanje z virom moči je proces, ki je del transpersonalne hipnoterapije

Gre za edinstven hipnoterapevtski pristop, ki je sicer mednarodno uveljavljen in obstaja med nami že dolgo časa.

Transpersonalna hipnoterapija je nastala kot podaljšek transpersonalne psihologije. Sestavljajo jo štiri komponente: psihoanalitična, vedenjska, humanistična in transpersonalna psihologija.

Transpersonalna hipnoterapija naslavlja človeka celostno (telo, čustva, um in duhovni aspekt). Beseda transpersonalna nam pove, da gre za pristop, ki pri posamezniku želi preseči osebnost in ga povezati z globljo duhovno esenco. Vodilo transpersonalne hipnoterapije je, da pravzaprav vse človeško trpljenje in neskladje izhajajo iz nepovezanosti in ločenosti od čiste esence znotraj nas. Ponoven stik z njo nas popelje na pot samo-celjenja in osvobajanja.

Poleg klasičnih hipnoterapevtskih pristopov transpersonalna hipnoterapija vključuje še edinstvene pristope za naslavljanje podzavestnih čustvenih vsebin in dela z nepredelanimi čustvi, odnosa s starši in drugih „težavnih“ odnosov, za delo z družinskimi vzorci, notranjim otrokom in notranjimi starši, arhetipi, vključuje tudi shadow work (delo s senco), regresijo v otroštvo in v pretekla življenja itn. Katero pot in pristop uberemo je odvisno od same narave težave.

Več o transpersonalni hipnoterapiji si lahko preberete TUKAJ.

Želim več informacij in se prijaviti na brezplačni uvodni pogovor. KLIKNITE TUKAJ.

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Opomba: Transpersonalna hipnoterapija in hipnoza na tej strani nista primerni za osebe z osebnostnimi ali drugimi duševnimi motnjami ali težjimi bolezenskimi stanji. V Sloveniji ne nadomeščata uradnega zdravljenja ali psihoterapije – z vstopom v proces se posameznik polno zaveda tega dejstva in pri odločitvi za vstop v proces sprejema vso odgovornost.

VEČ VSEBIN:

Si želite ljubečega odnosa? Zgodi se, ko zacelimo ČUSTVENE RANE

 

Košarica