051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Kako zaživeti novo pozitivno misel tako, da bo delovala in jo boste zares živeli tukaj in zdaj?

V tem članku bom po korakih opisala, kako transformirati stare in nižje energije (negativne misli in čustva) ter ustvariti nove – takšne, ki vam bodo služile in vas podpirale.

Težava z negativnimi je v tem, da smo jih naložili v svoje telo že v otroštvu in, ker takrat nismo bili sposobni zavestno izbirati in filtrirati, smo avtomatično nalagali vse, kar smo slišali, videli, čutili itn. Zato je danes, v odrasli dobi tako težko iti preko njih – za otroka je vse, kar v obdobju do cca. sedmega leta sliši, sveto. Vse, kar so nam kot otroku povedali, kar smo videli, slišali in doživeli, smo utelesili in seveda prav to isto danes usmerja naša življenja. Danes rečemo, da podzavestno. A vse to se da transformirati. Danes bolj kot kadarkoli prej.

Ko začnemo hrepeneti po spremembi, ko smo (z nekom ali nečim) nezadovoljni, ko želimo drugače, imamo težave v odnosih, imamo morda zdravstvene težave, običajno pomeni, da je napočil čas, da pregledamo svoje življenje (ali področje v svojem življenju) in ga prevetrimo – to pomeni, da bo najverjetneje potrebno poiskati stare (negativne) vzorce, misli, čustva, prepričanja in načine delovanja ter jih transformirati. Torej, če hrepenimo po nečim novem, je običajno za nas nekaj starega neuporabnega (tukaj imam v mislih načine delovanja, odzivanja, vzorec, prepričanja itd., ki se lahko kažejo v odnosih in situacijah). Če nekaj menimo, da „nimamo“ v svojem življenju (npr. svobode, miru, obilja) in si to želimo, potem je v ozadju nega starega, negativni program – misel, ki terja, da jo spremenimo. Če imamo potrebo, da nekaj spremenimo, zrastemo, potem je običajno v ozadju neka stara energija, ki jo je potrebno nadomestiti z novo.

Gremo sedaj, kar konkretno na korake…

Kako spremenimo misel in utelesimo novo?

Ok, sedaj vemo, da smo nezadovoljni, da nas je morda strah, da smo jezni, brezvoljni, morda nemočni, se počutimo ujete, krive, smo morda depresivni, izčrpani, siti smo vsega, želimo si na novo pot, pa ne vemo, kako … Kar vemo je, da si želimo samo biti srečni, mirni, svobodni. To vemo. Vemo tudi, da trenutno ni tako.

Prvi korak: pregled negativnih, nižjih energij (misli, čustev, prepričanj, vzorcev, načinov delovanja) in situacij, odnosov – kaj se zares skriva zadaj, da se tako počutite, da ne gre?

Drugi korak: sedaj, ko smo spoznali, kaj je tisto „zadaj“, kar deluje avtomatično, zdaj sledi razpuščanje negativnih, nižjih energij (to je tako, kot bi razpuščali energijsko mrežo, kjer so napletene različne misli, čustva v povezavi s preteklimi situacijami, ki smo jih doživeli). Iz telesa in celic morajo ven. Iz fizičnega telesa, čustvene, mentalne ravni. Brez skrbi, proces se odvija spontano, ko se ga enkrat zares lotite in vztrajate pri njem.

To sta verjetno najtežja koraka skozi cel proces transformacije. Ko ste ta dva koraka naredili, si delno že lahko oddahnete. Svetujem, da se ta dva koraka dela ob prisotnosti ustreznega terapevta.

Tretji korak: sledi iskanje nove (novih) misli, občutkov.

Četrti korak: sedaj, ko ste našli novo misel, ste pripravljeni, da jo naložite.

Peti korak: občutenje nove misli – intenzivna meditacija, s katero nalagate nove misli v občutke v telo.

Šesti korak: vztrajno ponavljanje meditacije občutenja – TA KORAK JE IZJEMNO POMEBEN in je morda zadnji težji korak.

Sedmi korak: prepuščate, da novo zaživi v vašem življenju. Prepuščanje torej …

Kako to zgleda v praksi?

Npr. oseba je veliko prestrašena in si ne upa delati novih korakov v življenju. Najprej si mora priznati, da „nekaj ne štima“. Nato pregleda, kaj se zares v ozadju strahu dogaja – zakaj jo je zares strah, od kje to izvira. Ko dobi približno celoto tega, začne zavestno razpuščati strah in vse, kar je povezano in spleteno okoli njega (razpusti mrežo strahu).

Sedaj je osvobojena strahu, energije so se razpustile. Sledijo nove misli, ki jih sestavi in osebo opogumijo. Za nove afirmacije je najbolje, da jih oseba sama sestavi, a morajo delovati – morajo biti pravilno sestavljene. Splošna afirmacija bi bila npr. „Jaz sem pogumna. Verjamem vase in se z zaupanjem podajam na pot spremembe. Jaz sem pogum. Jaz sem notranja moč. Vem, da mi bo uspelo. Mi že uspeva“

Zdaj sledi intenzivna meditacija – občutenje nove misli (Jaz sem pogumna. Verjamem vase…) – vse to mora oseba občutiti in seveda verjeti v to, ampak če se je razpuščanje starih energij zgodilo v celoti, bo avtomatično verjela v to. Torej, začutiti novo afirmacijo v telesu. Jo utelesiti. Naložiti na novo.

Potem sledi vztrajno ponavljanje meditacije. Morda se lahko stare energije še prikradejo, ampak zato je tukaj nova meditacija, z novimi občutki, da trenirate in počasi bo to zares zaživelo v vašem življenju in ga preplavilo. Zgodila se bo sprememba po kateri hrepenite.

VAM LAHKO KAKO POMAGM?

Vabljeni v spremembo s programom osebne in duhovne rasti Transformirajte svoje življenje ali vabljeni k terapiji Notranji otrok.

Preberite si tudi: Kakšne vloge igramo v odnosih, zakaj nas ovirajo? Kako stopiti v svojo notranjo moč?

 

Košarica