051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Ali je prišel čas, da začnete delati na sebi?

Če mene vprašate, je odgovor brez izjeme, da, in trenutno to velja prav za vsakogar. Trenutno ni več časa, da čakamo na „pravi trenutek“ ali si rečemo „kot nam je namenjeno“. Ta pravi trenutek je zdaj.

Brez dvoma pa to velja, če vas prevzemajo negativna čustva in misli ali ste nekje (v odnosu, pri delu…), kjer čutite, da vam ni več dobro. Torej, občutki so ključen kompas, ki naj vas vodi – negativni seveda nakazujejo napačno smer.

Seveda ne govorim, da je potrebno oditi, ta izbira je vaša. Pravim pa, da je potrebno delati na sebi in raziskovati, kaj se pravzaprav dogaja. In to še posebno velja, če vas preplavljajo neprijetna in negativna občutja oz. ste bolj kot pozitivno, negativno naravnani.

Če pa pri sebi že nekaj časa veste, da so področja, ki jih je potrebno premakniti ali spremeniti, je zdaj vsekakor čas, da se tega lotite.

Kako začeti delati na sebi?

Načinov, kje lahko začnete je več. Sama sem pred skoraj 15. leti začela s prebiranjem knjig. Sledili so različni dogodki, seminarji, delavnice, retreati. Naprej pa daljša terapija in predano, vztrajno delo na sebi. Vse to je seveda zahtevalo veliko moje energije, finančnega vložka in v neki točki tudi odrekanja, ki pa je na dolgi rok seveda obrodilo sadove. In to je bistvo. A brez vztrajnosti in tudi finančnih vložkov (Slovenci imamo namreč problem – ni nam težko dati denar za novo obleko, novo pohištvo, frizerja itn. Težko pa nam je vložiti denar v delo na sebi) nebi bila, kjer sem danes. Vse to je kasneje postala celota z izobraževanjem v Šoli Diane Cooper. A to je seveda zelo skrajšana verzija moje poti.

Vsekakor sta ključna pri vsem sta meditacija in samo-opazovanje. Z njima prepoznamo misli in vzorce, ki nas vodijo in z njima se tudi poglobimo v čustva, ki so v ozadju teh misli in vzorcev, kajti za vsako mislijo se skriva čustveni naboj. Ko smo npr. jezni ali žalostni, se najprej pojavi misel in v stotinki sekunde ali še hitreje ji sledi čustvo in zgodi se jeza ali žalost ali karkoli drugega. Misli, ki to ustvarjajo so lahko naše, vsiljene, podedovane. Z meditacijo in samo-opazovanjem jih lahko najprej spoznamo, kasneje pa tudi začnemo spreminjati z ustreznimi orodji oz. Načini dela.

Povezava z Božanskim

Po mojem mnenju ni dovolj le sprememba miselnih tokov. Izjemno pomembno je, da odpremo tudi svoje višje-čutne zaznave in povezave. Da najdemo svoj stik z Božanskim, z Dušo. To pa lahko storimo, ko smo v srcu. Samo re-programiranje misli nas bo še vedno pustilo „prazne“ na dolgi rok, če ne bomo našli stika z Božanskim in dušo.

Ta stik pa je zelo težko opisati z besedami, saj je zelo edinstven za vsakega posameznika. Začne se tako da um preprosto povežete s srcem in um sledi srcu in ne obratno. Šele delovanje iz srca nas navda z občutki radosti, lahkotnosti, zaupanja, upanja, vere … To pa je tisto, kar pravzaprav več ali manj vsi iščemo in po tem hrepenimo…

Vam lahko kako pomagam?

Vabljeni v program Transformirajte svoje življenje

ali

Individualne angelske tretmaje & healinge

Košarica