051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Koliko vitalne življenjske energije imate v sebi?

Predstavljajte si čudovit vrt vrtnic. Pogled na njih je božanski. Lepe so, bujne, intenzivnih barv, za piko na i oddajajo še čudovit vonj. Pogled na njih vas pomirja.

Potem pa …

Napade jih škodljivec in kar naenkrat začnejo izgubljati svojo lepoto in božanskost. Postajajo vse bolj ovenele, izgubljajo svojo intenzivnost in barvo.

Če želite ohraniti vrtnice še naprej lepe, veste, da morate odstraniti škodljivce, sicer bodo vrtnice dokončno uničene. Takoj se lotite dela. Takoj začnete iskati načine, kako odstraniti škodljivce. Najdete ga in vrtnice so rešene.

Enako je z ljudmi. Vsak človek je v osnovi poln življenjske energije. Radosten, lahkoten, svoboden. To je, v sami globini in biti človeka. Kot otrok smo s tem še stiku, potem pa se zgodi „vzgoja“, ki je nemalokrat destruktivna (torej, škodljiva) družba in šolski sistem, ki odraščajočega otroka vse bolj oblagajo s škodljivci. In vse bolj smo oddaljeni od svoje biti.

Tukaj se ponovno ustavimo pri vprašanju, koliko vitalne življenjske energije imate? Odgovor je – več kot imate t.i. škodljivcev, manj imate na voljo življenjske energije. A naj vam, kar takoj povem, da ti škodljivci niso neposredno ljudje okoli vas, ampak vaše misli, čustva, prepričanja, vzorci – z eno besedo negativni programi, ki jih imate na sebi. Ti nato k vam privlačijo ljudi s podobnimi programi in igra med vami se začne – manipulacije, nespoštovanje, ljubosumje, tekma “kdo ima prav”, zavrnitve, prevare in še bi lahko naštevala. Recept je sledeč: odstranite negativne programe in dvignite vibracijo . A ko bi vsaj bilo tako enostavno …

Kdo so škodljivci?

Negativna prepričanja, načini delovanja, misli in čustva – strahovi, zamere, razočaranja, jeza, nemoč, krivda, žalost, osamljenost itn. in konec koncev tudi zahteve družbe, katerim se prilagajamo, pa niso v skladu z našo bitjo, kar je zelo pogosto. Potiskamo se v okvirje, v katerih menimo, da moramo biti, da bomo ok. Tako zanikamo sebe, kdo zares smo in s časom nas to vedno bolj potiska v nezadovoljstvo ali celo depresijo.

Kako prepoznati škodljivce?

Podobno, kot jih prepoznate na vrtu z vrtnicami – škodljivci vrtnicam jemljejo vitalno življenjsko energijo in ne morejo rasti, izgubljajo svoj sijaj. Tako je tudi z vami – strahovi, zamere, razočaranja, nezadovoljstvo, jeza, nemoč, krivda itn. vam jemljejo vitalno življenjsko energijo. Ker jo jemljejo, jo je vse manj za vas oz. za stvari, ki vas izpopolnjujejo in navdajajo z radostjo, navdihom. Izgubljate sebe. Izgubljate svoj sijaj. Nekaj časa še gre. Z leti pa vse težje. Če nič ne storimo v smeri odstranitve škodljivcev, seveda to lahko pripelje do duševnih in tudi zdravstvenih težav.

Kaj lahko naredite?

Zopet zelo podobno, kot rešujete vrtnice – poiščete načine, kako škodljivce odstraniti. Enako naredite za sebe – poiščete načine, kako se z njimi soočiti. To v praksi pomeni, da začnete prebirati knjige, kako si pomagati, greste na kakšno predavanje ali delavnico za osebno rast. Daleč najbolj učinkovito pa je seveda individualno delo z osebo, ki ima znanje, izkušnje, sočutje in modrost, da vam pri tem pomaga.

Iz izkušenj vem, da nam prebiranje knjig in samostojno delo lahko pomaga do določene mere, ko pa zares želimo narediti ključen korak in si pomagati, pa je to najbolj učinkovito ob podpori osebe, ki nam lahko pomaga. Le človek na drugi strani nam lahko ponudi pravo roko v pomoč. Ključno je namreč tudi to, da zaprosimo za pomoč – s tem Univerzumu sporočimo, da smo pripravljeni in da se odpiramo sprejemanju, podpori in novemu … Ob podpori sočloveka, ki vas usmerja v vašo notranjo moč, tako spoznate neprecenljivo – da je vsa moč v vas.

Vam lahko pomagam?

Vabljeni v individualni program osebne in duhovne rasti. Več informacij TUKAJ.

Košarica