051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Notranji otrok

Kako lahko začneš delati z notranjim otrokom že danes?

Kako lahko začneš delati z notranjim otrokom že danes?

Notranji otrok je tisti del v nas, ki nosi vse (čustvene) izkušnje, ki smo jih doživeli kot otroci. Prijetne in neprijetne. Je najbolj iskreni del nas. Notranjega otroka najlažje prebudimo in negujemo z igrivostjo, smehom, lahkotnostjo.

Nanj v odrasli dobi pogosto popolnoma pozabimo in takrat postanemo rigidni, morda celo otopeli brez prave volje do življenja. Spomnimo se, torej na našega notranjega otroka – kaj smo radi počeli, ob čem nam je zaigralo srce?

Morda notranji otrok potrebuje tolažbo, ljubezen? Delo z notranjim otrokom je sicer izjemno dragoceno tudi pri celjenju čustvenih ran. Bodite prijazni do sebe in otroka v sebi.

Ko pridemo v stik s svojim notranjim otrokom, se pogosto spomnimo tudi svojih talentov in darov. Verjetno ste že slišali poved „spomni se, kaj si želel početi kot otrok in odkril boš svoje poslanstvo“.

Kaj lahko že danes naredite za svojega notranjega otroka?

… Danes se zavestno odločim…

…in se spomnim na otroka v sebi… Povem ji, da jo imam rada in, da nikoli več ne bo sama, nemočna, prestrašena, spregledana, zapuščena… Sedaj ima mene, ki jo bom potolažila, č bo potrebno. Tukaj sem. Vse je dobro. Varna si.

Ponavljaj vsak dan. Vsako jutro. Vsak večer.

ZAKAJ REDNE VAJE – DELO Z NOTRANJIM OTROKOM DELUJE?

KER NAŠE BITJE NE POZNA RAZLIKE MED PRETEKLOSTJO IN SEDANJOSTJO

Naše notranje bitje in možgani (razen racionalni del) ne poznajo razliko med preteklostjo in sedanjostjo. Kar se je zgodilo (čustveno-energijsko)  v preteklosti, je z nami še danes. Vse rane, vsi zapuščeni, zavrnjeni, prestrašeni delčki iz otroštva (običajno dislocirani) so še vedno z nami, vendar odcepljeni – dokler jih ne potolažimo in pripeljemo nazaj, povežemo z ljubeznijo.

Ti delčki se prebujajo v odnosih in v našem doživljanju sebe, sveta, okolice. In ravno ta informacija, da naši ključni deli možganov (povezani s podzavestjo) ne poznajo razlike med preteklostjo in sedanjostjo, je ključna, kajti pomeni, da vse, kar se nam je zgodilo v preteklosti lahko zacelimo.

Vse, kar nismo prejeli v otroštvu (sprejetosti in ljubezni na način, kot smo jo mi potrebovali – to ne pomeni, da nam starši niso dali ljubezni, le niso se zmogli uglasiti na nas, zaradi svojih čustvenih ran in zato nismo prejeli ljubezni na način, kot smo mi potrebovali. Ali pa smo bili žrtev zlorab s strani staršev.), lahko danes damo sami sebi. To nam je morda težko razumsko dojeti, a vendar so naši možgani čarobni in v kombinaciji s silo življenja in ljubezni, ki teče iz naših src, prav zares lahko zacelimo svoje rane preteklosti.

A ključno zares je, da se začnemo obračati v sebe in sebi začeti dajati ljubezen, sprejemanje, toplino, pohvalo, si povemo, da smo vredni, dragoceni, da si zaslužimo najboljše. V sebi. S primernimi tehnikami in orodji ter ob podpori ustreznega terapevta, zares lahko naredimo spremembo.

Zares ne moremo spreminjati drugih. Spreminjamo lahko le sebe. To je dobra novica, kajti ko spremenimo sebe, začnemo privlačiti drugačne ljudi, ki bodo z nami ravnali spoštljivo, nas cenili, poslušali, videli, slišali in z nami vztrajali ne glede na to ali bomo jezni, žalostni…

Ko prebudimo vrelec ljubezni v sebi… Začnejo prihajati ljudje, ki nam dajo ljubezen …

Pripravljen-a na pot spremembe?

VAM LAHKO POMAGAM?

TRANSPERSONALNA HIPNOTERAPIJA

Gre za edinstven hipnoterapevtski pristop, ki je sicer mednarodno uveljavljen in obstaja med nami že dolgo časa.

Transpersonalna hipnoterapija je nastala kot podaljšek transpersonalne psihologije. Sestavljajo jo štiri komponente: psihoanalitična, vedenjska, humanistična in transpersonalna psihologija.

Transpersonalna hipnoterapija naslavlja človeka celostno (telo, čustva, um in duhovni aspekt). Beseda transpersonalna nam pove, da gre za pristop, ki pri posamezniku želi preseči osebnost in ga povezati z globljo duhovno esenco. Vodilo transpersonalne hipnoterapije je, da pravzaprav vse človeško trpljenje in neskladje izhajajo iz nepovezanosti in ločenosti od čiste esence znotraj nas. Ponoven stik z njo nas popelje na pot samo-celjenja in osvobajanja.

Poleg klasičnih hipnoterapevtskih pristopov transpersonalna hipnoterapija vključuje še edinstvene pristope za naslavljanje podzavestnih čustvenih vsebin in dela z nepredelanimi čustvi, odnosa s starši in drugih „težavnih“ odnosov, za delo z družinskimi vzorci, notranjim otrokom in notranjimi starši, arhetipi, vključuje tudi shadow work (delo s senco), regresijo v otroštvo in v pretekla življenja itn. Katero pot in pristop uberemo je odvisno od same narave težave.

Del seans je, po želji, lahko tudi meditacija za opuščanje čustvenih bremen.

Več o transpersonalni hipnoterapiji si lahko preberete TUKAJ.

Želim več informacij in se prijaviti na brezplačni uvodni pogovor.

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu.

 

Košarica