051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Kako preseči težavne odnose, situacije in čustva, ki se ponavljajo?

Iz izkušenj lahko povem, da imate lahko ogromno duhovnega znanja in znanja iz psihologije, a dokler:

  • energije, ki je zamrznila oz. se je njen pretok ustavil v otroštvu, zaradi travmatičnih ali drugih negativnih izkušenj, danes ne predelate in spremenite izkušnjo in
  • dokler iz telesa ne spravite in predihate zastala čustva in energije iz preteklosti …

… prave spremembe ne boste doživeli. Na primer, da so vas že v ranem otroštvu (če se se zavestno ne spominjate, je pa shranjeno v vašem telesu) in nato kasneje podcenjevali in poniževali ter vam z besedami in dejanji kazali, da ste nesposobni. V vas se je ustvaril energijski „odtis“ in prepričanje (miselni vzorec + čustvo), da ste nesposobni in vas zato drugi lahko ponižujejo. Čustvo, ki ste ga doživeli in hkrati prevzeli nase v zgodnjem otroštvu je, torej, ustvaril vaš „modus operandi“, če lahko tako rečem. Ta način delovanja je danes kot magnet, ki k sebi vleče ljudi in situacije, ki vam potrjujejo, da ste nesposobni in vas ponižujejo – potrjujejo vaš odtis in izkušnje iz otroštva.

Ob tem ste v otroštvu doživljali določena čustva – najverjetneje veliko nemoči, jeze itn. Z leti običajno takšne dogodke potisnemo globoko stran, tako daleč in globoko, da se jih niti več ne zavedamo, saj so nas preveč boleli. Hkrati pa smo ustvarili obrambne mehanizme, ki so nam pomagali preživeti.

Težava je, ker kot odrasli še vedno delujemo iz obrambnih mehanizmov, zastala energija pa, kljub vsemu želi biti videna in procesirana. Ker se to ne zgodi, ta energija postaja kot stara pajčevina, ki preprede naše resnično notranje bitje. V končni fazi pa pripelje tudi do psiho-fizičnih težav, saj energija v osnovi želi teči in se gibati.

Dokler, torej, ne prepoznamo in predelamo zastalo energijo, zastala čustva spravimo iz telesa in spremenimo izkušnjo, prave spremembe ni za pričakovati. Sprememba bi torej bila, da se začnemo ceniti, da da dvignemo svojo vrednost in da končno pridemo v stik z ljudmi in okoljem, ki nas ceni in pohvali.

Lahko ponavljamo pozitivne afirmacije, kar je delček, ki nam lahko pomaga. Ne bodo pa spremembe trajne. Ključno je, da se vaš modus operadni spremeni na ravni možganov (limbičnega sistem), živčnega sistema in telesa ter srca (srčne čakre).

Meditacija, kot prvi korak za prepoznavanje

Redna praksa meditacije je vsekakor prvi in osnovni korak, saj z redno meditacijo vse bolj stopamo v stik s seboj, občutki, doživljanjem. Že sama meditacija ustvarja pozitivne spremembe v možganih in nam pomaga, da smo bolj mirni, stabilni in osredotočeni. Tudi v težjih situacijah in trenutkih ali v stiku z ljudmi, ki nas lahko „vržejo s tira“. Z redno prakso meditacije začnemo spoznavati, da nas pravzaprav drugi ne vrže iz tira, ampak so v nas sprožilci in na njih je potrebno delati.

Notranji otrok

Delo z notranjim otrokom je naslednji korak, ki vam lahko pomaga do celjenja ran iz otroštva. Reden meditacije in vaje z notranjim otrokom ustvarjajo spremembe na ravni srca-možganov-telesa in to je tisto, kar si želimo.

Delo s terapevtom

Za ključne spremembe, je vedno dobro poiskati izkušenega in dobrega terapevta. Z pravim terapevtom oz svetovalcem, ki mu zaupate, je empatičen in sočuten , vas vidi in sliši, sliši in prepozna vaše bolečine in je sam prehodil pot spremembe, lahko dosežete čarobne stvari. Dobro je, da je proces celjneja s terapevtom daljši, saj se tako vzpostavi zdravilna povezava, terapevt vam drži prostor, kar omogoča, da se v daljšem časovnem obdobju, v katerem se vam prebujajo stvari iz preteklosti ter dvigujejo (nezavedne) vsebine, zgodijo spremembe na ravni možganov, telesa in srca.

Torej, naj zaključim, moje prepričanje iz osebnih izkušenj in izkušenj drugih je, da se prava sprememba zgodi, ko je proces celjenja celosten.

In prišel je čas, da začnemo delati konkretne premike in čiščenja znotraj sebe, saj tako pomagamo sebi, svojim otrokom in vsem prihodnjim generacijam. Resnično je čas, da se zares lotimo razreševanja starih energij, predvsem tistih, ki nas vlečejo v nasprotno smer od želene – to pomeni tiste „negativne“, „disfunkcionalne“, „destruktivne“, „nižje“ energije ali kakorkoli jih želite poimenovati. Gre pravzaprav za „programe“, ki delujejo kot zaviralci v našem energijskem sistemu (na duhovni, mentalni, čustveni in/ali telesni ravni), več jih imamo, težje na gre. Običajno se ti programi prenašajo od prednikov, kot seveda tudi pozitivne energije. Dobro se je zavedati, da znanost pravi, da na nas intenzivno vplivajo tri generacije nazaj.

Čas je …

VAM LAHKO KAKO POMAGAM?

Vabljeni v celosten terapevtski proces DRUŽINSKI VZORCI, KARMA, PREDNIKI IN PODEDOVANA DRUŽINSKA TRAVMA – TERAPEVTSKE SEANSE

ALI

K drugi individualni seansi

Mojca Koprivnikar

Certificirana angelska učiteljica iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Certificirana učiteljica programa Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Inherited Family Trauma (Podedovana družinska travma) po Mark Wolynn

Profesionalna sprostitvena terapevtka po SNHS

Izvajalka progrma goStrenghts za otroke

Košarica