051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Kako podzavest usmerja življenje? Na zunaj je morda vse v redu, znotraj pa kup težav…

Zgornji naslov dobro opisuje razkorak med “dobro” zunanjo podobo (ki je iluzija, maska) in tistim, kar se v resnici dogaja znotraj posameznika (kar je res). Še tako dobra zunanja podoba, ki je zgrajena na neresničnih temeljih, bo slej ali prej padla pred resnico… In to je dobro, kajti takrat, ko iluzija poči imamo priložnost zgraditi življenje na novih resničnih srčnih temeljih. In to se intenzivno dogaja zdaj in se bo v prihodnjih letih … iluzije bodo pokale, maske padale. Ne samo med politiki in znanimi osebnostmi, ampak predvsem pri vseh nas. Mi smo ključ do spremembe …

Zares pogosto od ljudi slišim, da je njihovo življenje (navzven) pravzaprav povsem v redu, pa vendar je cel kup težav in zmede, kar naprej se zatika in ponavljajo se takšne ali drugačne težave. Težko je. Pogosto iščejo zunanje “pomagala” za olajšanja, se s težavami ne ukvarjajo, bežijo stran ali kako drugače preusmerijo pozornost (npr. z delom). Problemi pa kar ne nehajo. Celo kopičijo se lahko. Namesto, da bi šla krivulja življenja navzgor, gre navzdol ali pa je ravna – vedno isto, ponavljajoče.

Tudi moja izkušnja je bila takšna, da je, na hitro in navzven delovalo več ali manj vse v redu. Za zunanjega opazovalca je vse izgledalo v redu. Pa vendar, bilo je cel kup težav, ki sem jih, kljub vsemu, še kako dobro občutila. Bilo je cel kup zmede. Cel kup ponavljajočih se odnosov in situacij, ki jih, roko na srce, na takšen način nisem želela. Želela sem si nekaj, dogajalo pa se je skoraj da popolno nasprotje tega, kar sem si želela. Dokler seveda nisem prečistila podzavesti in jo “spravila v red”.

Podzavest – podzavestni vzorci in prepričanja dobro zakopani in dobro “zakamuflirani”

Tako se dogaja, ko življenje vodijo nerazrešeni in omejujoči, negativni podzavestni vzorci in prepričanja – misli in načini čustvovanja, ki so za piko na i še zelo dobro „zakamuflirani“. Tako dobro, da sploh ne vemo, kaj se nam zares dogaja in začnemo kriviti življenje in vse drugo in druge okoli sebe za nastale situacije. Na takšen način reagira naše notranje bitje, da se zaščiti.

Hec je, da so podzavestni vzorci zares tako močni, da vam lahko peljejo celotno življenje. Dogajajo se nam neuspehi – vse naredimo, kot je potrebno, uspeha pa še kar ni. Dogajajo se nam prevare v odnosih – smo najbolj ljubeči in predani partnerji, a se prevara še vseeno zgodi. Srečujemo same konfliktne sodelavce, prijatelje in šefe – pridni smo, delamo vse kot je treba, šefi pa nas še vedno izkoriščajo ali še več, razdajamo se, imamo neverjetne ideje, šef pa vseeno nagradi drugega. Cikli se ponavljajo, ne vemo zakaj. Nezadovoljstvo, utrujenost, morda jeza rastejo. Vse drugo postaja krivec. Vsi moški so …. Vse ženske so …. Moškim ni za zaupati, ženske so labilne, nikoli nimam denarja, vsi šefi so izkoriščevalski, življenje je težko, nikoli mi ne bo uspelo, nisem dovolj dober itn. itn. Vzorcev in prepričanj je malo morje.

Če vprašate mene, je največ zatikov v življenju prav, zaradi negativnih vzorcev, prepričanj in načinov delovanja, ki so skriti v podzavesti in ustrezno (ne)organizirani. Iz tega istega razloga ljudje ostajajo na mestu. Iz tega istega razloga ljudje ne verjamejo, da je lahko drugače, da ni potrebno prenašati izkoriščevalskega šefa, da niso obsojeni na partnerje, ki varajo itd. Prav zaradi teh vzorcev in prepričanj ljudje ne najdejo svojega poslanstva, sebe ali ne upajo stopiti na to pot – zaradi strahov. Vse to so t.i. negativni programi, ki vodijo, dokler se jih ne lotimo in začnemo čistko.

Hec je, da se večinska zgodba teh vzorcev in programov naloži v otroštvu (če damo pretekla življenja na stran). Npr. če ste ženska in ste imeli očeta, ki vas je zanemarjal in vedno postavljal na drugo mesto (ali še nižje) boste prav verjetno imeli težave z lastno vrednostjo – težko boste svojo vrednost postavili npr. v poslu in v neposrednem odnosu z moškim. Če vas je ustrahoval, pa boste težko postavili mejo in se postavili zase. Moški, ki je odraščal ob takšnem očetu, pa se bo najverjetneje podobno obnašal enako naprej – presnel bo očetov način delovanja. Če ste imeli npr. mamo, ki je bila stalno nezadovoljna ali celo depresivna, nesrečna boste/ste po vsej verjetnosti razvili pretirano skrb za druge, hkrati pa v sebi nosite jezo in zamero, ker se ni potrudila, da bi ona za vas poskrbela kot mati in kot ženska energija naj bi, če bi bila v svoji polni ženski moči.

Dinamik in negativnih programov je sicer malo morje in, kljub temu, da so si na nek način zelo podobni, jih je potrebno pregledati od primera do primera in se jih ustrezno lotiti, kajti vsak ima svoje življenjske lekcije.

Kar je pomembno vedeti, je, da je vse te programe in vzorce popolnoma mogoče spremeniti in s tem tudi svoje življenje postaviti in usmeriti kot si pravzaprav v srcu želimo. Notranje zadovoljstvo, mir, izpolnjenost, obilje, radost niso samo črke na papirju, so popolnoma možna realnost in nekateri jo živimo. Seveda, življenje je preplet različnosti. A bistveno je, da se naučimo manevrirati s temi vzorci tako, da mi upravljamo z njimi in odločamo, izbiramo, ne oni avtomatično, kot da smo na avtopilotu. Naše misli, naša čustva niso naključna – od nekje so – predelajmo in se naučimo z njimi upravljati.

Vam lahko pomagam?

Vabljeni v proces energijske alkimije in preobrazbe vzorcev in prepričanj – v program Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light) ali Notranji otrok

Košarica