051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Kako od osamljenosti do radosti? V praksi, ne samo teoriji.

Ko se podamo na pot raziskovanja svoje notranjosti in spreminjanja tistih energij, ki so za nas ovira in omejitev, je po mojem mnenju izredno pomembno, da hkrati krepimo in svojo energijo usmerjamo tudi v tiste pozitivne aspekte in dele nas. Seveda je zelo pomembno, da negativnih aspektov ne zanikamo ali porinemo na stran! Torej, senčne dele sprejmemo in jim damo veljavo skozi proces hkrati pa usmerjamo svojo energijo zavestno tudi v pozitivno. To je še posebno pomembno pri delu z notranjim otrokom – našim najbolj ranljivim delom v nas. Na takšen način delamo tudi v programu Transformirajte svoje življenje iz šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light) – pogledamo sence in negativne aspekte in jih skozi proces transformiramo, kot pravi alkimisti in alkimistke, v pozitivne, spodbudne, vesele, radostne, lahkotne, ljubeče energije …

Primer dela z notranjim otrokom

Skupaj poglejmo primer osebe, ki se kronično počuti osamljeno, žalostno. Skoraj zagotovo pri tej osebi znotraj kriči njen notranji otrok, ki želi biti viden, slišan, sprejet, ljubljen ( to sicer ni pravilo, je pa v večini primerov razlog prav to). Notranji otrok še danes, v odraslosti hrepeni po tistem, kar v otroštvu ni prejel – ljubečo prisotnosti starša ali obeh staršev. Občutenje osamljenosti se nadaljuje dokler oseba sama ne poišče svojega notranjega otroka in mu začne dajati vse tisto, kar ni prejel, pa je čutil, da bi moral. Lahko se zgodi, da oseba spozna partnerja, ki na začetku navidezno zapolni to praznino osamljenosti, a kasneje se le-ta zoper dvigne na površje. Najbolj pogosto se zgodi, da pri tem krivimo partnerja, da nam ne da tistega, kar si želimo in potrebujemo. Pa vendar. Nihče nam tega danes ne more dati.

Skozi proces povezovanja z notranjim otrokom, ga tako postopoma zdravimo in mu dajemo vse, kar potrebuje oz. je že davno potreboval, pa ni prejel. Počasi, počasi notranji otrok postaja vse bolj pomirjen in vesel in tako tudi mi postajamo vse bolj povezani, zadovoljni in izpolnjeni. Ob tem pa vzporedno iščemo tudi vesele dele otroštva, ki jih je ta notranji otrok brez dvoma tudi doživel. Spomnimo se najlepših trenutkov, četudi so bili kratki in občasni, najljubših igrač, igral, igrišč, prostorov, iger, ki smo se jih igrali in, ki so v nas prebujali lepe občutke. Na takšen način dosegamo ravnovesje med obema poloma, kar je izjemno pomembno, da stabilnost novih energij, ki jih skozi proces ustvarjamo. Te nam dajejo mir in modrost, da se kadarkoli lahko obrnemo tudi na lepe spomine. Vse to nam ponuja program Transformirajte svoje življenje.

Sama sem pri „klasičnih“ metodah pogrešala prav to – delo s pozitivnimi, veselimi, optimističnimi aspekti. Veliko sem delala s sencami, negativnim programi in aspekti, manjkal pa je tisti del, ki je iz mene zares izvabil tisto, kar sem si pravzaprav globoko želela. Prav to mi je dal program Transformirajte svoje življenje na zelo prijeten, spodbuden in navdihujoč način. Najprej senčni aspekti, potem pa tiste lepe strani.

Pri delu z notranjim otrokom se mi zdi zares pomembno iskanje tudi radostnega otroka, kajti to je naša srčka. Tako lahko zopet začnemo zaupati in odpirati srce …

VAM LAHKO KAKO POMAGAM?

Dobrodošli v individualnem delu po programu Transformirajte svoje življenje.

Na voljo je 3-dnevni, 1-mesečni, 3-mesečni, pol-letni ali kontinuirani.

Košarica