051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Kako dvigniti svojo energijo v času karantene? Trije načini na samopomoč.

Hja, težko bi rekli, da se nahajamo v enostavnih časih. Brez dvoma pa v času sprememb. Pri tem nam lahko pomaga zavedanje, da je edina stalnica v življenju, sprememba in življenje samo je pravzaprav vedno v spreminjanju.

 

Toliko let smo živeli v nekakšni »potrošniški« coni udobja, iluzorni varnosti sistema in sedaj nas življenje želi dvigniti iz naših udobnih kavčev in usmeriti, saj smo tako močno zanihali in posegli v ravnovesje življenja samega, da nas tehtnica življenja želi nazaj poravnati … in zato tudi bolj močno občutimo spremembe. Lahko bi rekla – predaleč smo šli. Tako kolektivno, kot tudi posamezno, saj skupaj ustvarjamo kolektivno.

 

Tehtnico sami pri sebi lahko začnemo počasi in z majhnimi koraki uravnavati tako, da se iskreno vprašamo, kaj si želi naše srce? Ne ego, ampak srce. In nato začnemo delati majhne korake v tej smeri … Srčne želje so obarvane z radostjo, prinašajo izpolnjenost, mir, ki niso kratkega roka, ampak trajajo … Srce želi, da si vzamemo čas zanj …

 

Prizemljevanje in hvaležnost

 

Da lahko prisluhnemo svojemu srcu, se moramo najprej umiriti oz. umiriti naš um. Na začetku je morda to malce težje, z vajo postaja vedno lažje. Zato naj vaja oz. meditacija za umirjanje uma postane del vsakdanje rutine. Za nekoga to lahko pomeni, da v tišini sede meditira, za drugega to pomeni meditativni sprehod po gozdu, za tretjega vrtnarjenje. A če želimo prisluhniti srcu, se pomemben preklop zgodi, ko se um umakne in da prostor srcu. Z vztrajanjem in jasno namero, da si to želimo, se bo to slej ali prej tudi zgodilo …

Za odpiranje srca je zelo učinkovita tudi hvaležnost. Seveda ta ne bo čudežno izbrisala izzivov, ki jih imate v življenju, lahko pa zelo pripomore pri balansiranju energije in kar naenkrat se nam sprosti energija in počutimo se lepše, lahkotnejše, odprejo se nam kakšna nova vrata, stvari vidimo drugače … Zato pišite dnevnik hvaležnosti, vsak dan v miru poiščite stvari, za katere ste hvaležni in občutite to hvaležnost – to so lahko povsem preproste svari. Zahvalite se Mati Zemlji za vse kar nam daje (drevesa, vode, sonce, pridelke, dom, družino, partnerja, otroke … ).

 

Vizualizacija

 

Vizualizacija ali predstavljanje je zelo učinkovit način, da se umirimo in končno, da v svoje življenje prikličemo tisto, kar si želimo. A zopet, nič se ne bo zgodilo čudežno, brez dela na sebi in brez spoprijemanja z življenjskimi izzivi, s katerimi se srečujete. Za korenite spremembe se je potrebno poglobiti globlje, instantne zadeve žal ne delujejo in prav to nam bo pokazala nova doba, v katero vstopamo.

 

Vizualizacija, torej, deluje, ima povsem znanstveno osnovo, vendar pa je včasih potrebno iti globlje … Enostavna vizualizacija je npr. za mir: najprej naredimo nekaj vdihov in izdihov in si sebe predstavljamo ob obali, kjer nas obdajajo mir in spokoj, lepota, dihamo in vse bolj in bolj ponotranjamo občutke miru in lepot, ki nas obdajajo na prelepi obali, medtem ko zremo v morje in prisluhnemo valovanju morja. Ob vsem tem je pomembno, da zares občutimo, ob predstavljano, te lepe občutke. Naše telo jih bo prepoznalo in končno se bomo zares bolje počutili. Ob vsakodnevnem ponavljanju, pa tako pri sebi lahko naredimo zares velike premike.

 

Čiščenje energijskega telesa

 

Za čiščenje energijskega telesa ali avre prav tako lahko uporabite vizualizacijo, kjer si predstavljate, kako npr. nežna vijolična svetloba oz. barva (lahko tudi vijolični plamen) prečiščuje vašo avro in jo energijsko polni. Čiščenje energijskega telesa je pravzaprav enako pomembno, kot umivanje fizičnega telesa. A to vemo, da se moramo umivati, ker to z očmi vidimo. Energijskega telesa pa morda z očmi ne vidimo, a obstaja okoli nas in prav tako ga je potrebno očistiti energij, ki se zaustavijo, postajajo goste, motne, sluzaste itn. Ko to naredimo, se počutimo veliko bolje, osveženo, regenerirano in radi rečemo – polni energije. Avro lahko čistimo tudi z vodo, medtem, ko se tuširamo si predstavljamo, kako voda odnaša vse energije, ki nas vlečejo dol, vse negativne energije, ki niso naše ali jih ne potrebujemo več. Lahko si naredimo tudi solno kopel ali kopel z eteričnim oljem. Tudi sprehod v gozdu je lahko očiščevalen, če si predstavljamo, kako nas drevesa prečiščujejo …

 

Mojca Koprivnikar

Certificirana Angelska učiteljica Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Eternal Light Healer ®

Profesionalna sprostitvena terapevtka po SNHS

Angelske delavnice, individualne seanse, energijska transformacijska metoda

Laluna Angelska Akademija

e-pošta: lalunaangelacademy@gmail.com / 051 305 224

Košarica