051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Osvobajanje notranjega otroka

Kako preseči družinske vzorce?

Danes smo prišli do točke, ko ni več dovolj, da se zanašamo na različne energijske in duhovne napovedi o tem, kaj nas čaka v prihodnosti in upati, da se bo to uresničilo. Energije na Zemlji so se spremenile in prišel je čas, ko je potrebno aktivno začeti presegati stare energije.

Potrebno bo z vsako celico našega telesa razumeti, da spremembe lahko naredimo samo mi sami. In ta sprememba se najprej začne pri tebi in meni, vsi skupaj pa sestavljamo kolektivno zavest. Prav zato je zares vsak posameznik pomemben.

V osnovi to pomeni, da se je potrebno lotiti transformacije starih energij. In ko stopimo na pot transformacije in t.i. dela na sebi, se prej ali slej soočimo tudi z otroštvom in tistimi družinskimi vzorci, ki nas zavirajo, omejujejo, zaustavljajo. Naj jih poimenujem disfunkcionalni družinski vzorci. Seveda je potrebno poudariti, da imamo tudi funkcionalne vzorce, te modro ohraniti. A tokrat je fokus na tistih disfunkcionalnih, ki jih je žal več in nam predvsem jemljejo dragoceno življenjsko energijo.

Brez tega, da pogledamo v vzorce iz otroštva, ni prave spremembe in transformacije v želeno smer, kajti vzorci, ki smo jih pridobili so vtisnjeni v naši podzavesti in tako nezavedno usmerjajo naše življenje. S primernim delom na sebi, pa seveda te energije lahko osvobodimo. V osnovi velja, da na tistem področju, kjer se vam najbolj zatika, imate največ težav in se stvari težje oz. počasi premikajo, tam imate pripetih več disfunkcionalnih vzorcev. Na primer, da imate težave v odnosu z moškimi ali ženskami in se stvari kar ne premaknejo v želeno smer, to nakazuje, da je na tem področju več disfunkcionalnih vzorcev, ki jih je potrebno transformirati. V podzavesti najverjetneje nosite prepričanja o moških ali ženskah, ki vas omejujejo pri tem, da bi se zgodilo tisto, kar si v srcu želite. Podobno je pri denarju. Okoli denarja imam veliko negativnih vzorcev, ker smo slišali veliko negativnega o denarju že v otroštvu (npr. denar je samo za bogate, potrebno je garati, da zaslužiš denar, denar je umazan itn.).

Predstavljajte si, da iz vašega srca prihaja pristna želja, da bi imeli harmoničen odnos. Celo predstavljate si, kako ta odnos izgleda in kako se v njem počutite, pa vendar se dogaja drugače – polno težav, konfliktov, napetosti, „nepravih“ oseb. Kaj se dogaja? Vaša pristna želja je lep odnos, vendar pa ta želja trči ob oviro/zdi – ta je negativno prepričanje v podzavesti (npr. da v podzavesti nosite prepričanje, da moškim ali ženskam ne moreš zaupati) in v vaše življenje pride oseba, ki vam to prepričanje potrdi, kajti to prepričanje vaš fokus nezavedno usmerja na „neprave“ ljudi. Čeprav si želite lepega odnosa, pa se ta ne more zgoditi, dokler se vzorci ne transformirajo. Enako velja za druga področja življenja (v poslu, pri denarju itn.).

Čas za transformacijo je ZDAJ

Ne samo, da je čas. Podpirajo nas tudi energije. In to zelo močno. Dana nam je neverjetna priložnost, da skočimo. Potrebno se je začeti zavedati, da imamo izbiro. DA smo mi gospodarji svoje energije in to je tudi bistvo nove dobe. Še prej pa, da se osvobodimo ujete stare energije, kar nam ponudi možnost, da razširimo svojo zavest in smo vse bolj v stiku s seboj. Tako dvigujemo vibracijo. Ko smo v stiku s seboj, vemo kaj si želimo, kakšno je naše poslanstvo in kakšne korake narediti. Disfunkcionalni stari družinski vzorci so kot senca, ki senči našo resnično bitje. To kar zares smo.

Vse je energija

Pa še osnova vsega: v svoji čisti osnovi je vse energija, ki se nam (po)kaže, kot materialno, fizično, oprijemljivo, pa tudi manj oprijemljivo, kot so npr. misli in čustva. Da, naše misli in čustva so energija.

Energija je vedno v gibanju, spremembi. Tako se tudi naše misli in čustva ves čas gibajo in spreminjajo. To je naraven proces. Vsak dan, vsak trenutek, pravzaprav. Težave nastanejo, ko se daljši čas upiramo (naravnemu) toku energije (najbolj pogosto nezavedno, včasih tudi zavestno). To se lahko izraža na različne načine. Najbolj značilno pa je, da se preprosto ne počutimo (več) dobro. Bolj se upiramo toku energije, slabše se počutimo in bolj jadramo na krilih naravnega gibanja energije, boljše se počutimo.

Ker smo se znašli na pragu velikih sprememb, ki s seboj prinašajo novo dobo, ki nas kliče nazaj k sebi in Božanski inteligenci, je pomembno, da stare energije, ki nas ne podpirajo več, preobrazimo.

Želiš začeti presegati stare vzorce? Pridruži se nam na delavnici z energijskimi delom Osvobodi notranjega otroka in presezi družinske vzorce (https://mojcakoprivnikar.si/ponudba/osvobodi-notranjega-otroka-in-presezi-druzinske-vzorce-3-srecanja/) ali pa vstopi v individualno delo na sebi. Za več informacij klikni TUKAJ.

Napisala:

Mojca Koprivnikar

Certificirana angelska učiteljica iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Certificirana učiteljica programa Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light)

Inherited Family Trauma (Podedovana družinska travma) po Mark Wolynn

Eternal Light Healer (r)

Profesionalna sprostitvena terapevtka po SNHS

 

 

Košarica