051/ 305-224/ info@mojcakoprivnikar.si

Moč misli

Moč misli ali moč čustev?

Imajo naše misli res takšno moč kot jim jo pripisujemo?

Danes se bom dotaknila zanimive tematike. Moč misli. O tem se veliko govori, predvsem takrat, ko raziskujemo t.i. Manifestacijo in si želimo v svojem življenju nekaj ustvariti. Bodisi spremembo bodisi nekaj drugega bolj konkretnega.

Vendar pa, ali imajo naše misli zares takšno moč kot jim jo pripisujemo? Odgovor je ne. To je le del resnice, saj smo več-plastna bitja in da bi misel zares imela moč, se mora sestaviti več delcev v celoto.

Potopimo se naprej, zakaj same misli v resnici nimajo prave moči…

…in kje leži prava moč in zakaj.

Misli v resnici lahko uresničiš … Vendar pa…Sama misel je samo „prazna“ misel, dokler jo ne obarvajo in osmislijo čustva in občutki. Enostavno opisano, dokler misli ne doživimo, bo ostala le prazna misel (brez učinka). Torej, resnična moč leži v čustvih in občutkih. Tukaj pa se pri večini pojavijo težave…

Ljudje se sprašujejo, zakaj se njihove želje ne uresničijo, zakaj življenje (ali področje življenja) ne gre v smer, v katero želijo…

Eden izmed razlogov so čustva. Bolj natančno potlačena čustva, ujeta v podzavesti. Nekateri jim pravijo tudi čustvene blokade. Te se nam običajno kopičijo od otroštva naprej. So kot težko breme, ki ga imamo zavezanega okoli noge. Običajno so eden izmed glavnih razlogov, zakaj se nam stvari v življenju ne premikajo. Lahko tudi, da imam na enem področju življenja več čustvenih blokad (npr. v intimnih odnosih, ali v povezavi z denarjem itn.)

Vrnimo se nazaj na moč misli in moč čustev

Rekli smo, da je misel brez čustvenega naboja zgolj „prazna“ misel. Torej, ostaja le potencial, ki se brez družbe čustev in občutkov ne more uresničiti.

Primer: misel zaslužim si najboljše, je zgolj prazna misel, ki ostaja potencial, dokler jo ne doživimo s čustvenim nabojem – dokler misli zares ne doživimo bo ostala le potencial. Da jo doživimo, moramo vključiti čustva in občutke.

Ker pa imamo načeloma (več ali manj) veliko ujetih čustev v podzavesti nam seveda ne gre, kajti naše življenje se nekako ustvarja „samo“ iz nezavednega – iz ujetih čustev, torej.

Predvidevam, da bi si svoje življenje želel izboljšati z mislijo „zaslužim si najboljše“ nekdo, ki mu življenje vedno znova kaže, da si morda ne zasluži lepih stvari, da ni dovolj dober ali vreden. Torej, ima v podzavesti prepričanje (čustveni naboj), da si ne zasluži, da ni dovolj dober – nekoč (kot otrok) je verjetno slišal nekaj takšnega, ali pa so mu bližnji z odnosom dali vedeti nekaj podobnega in se je v njegovo podzavest usidrala takšna informacija.

Da bi ta posameznik zares začutil, da je dovolj dober in da si zasluži najboljše, sama misel ne bo dovolj, potrebno bo ZAČUTITI. To pa se lahko zgodi le takrat, ko osvobodimo ujeta čustva in sprostimo čustvene blokade. Tako se naredi prostor, ki nam odpre možnost, da preoblikujemo obstoječe stara prepričanja o sebi (opomba: prepričanje je misel in čustvo hkrati) in spremenimo percepcijo znotraj sebe. Sprememba se nato izrazi v zunanjem svetu…

Lepe misli bodo zaživele šele z lepimi občutki, čustvi…

VAM LAHKO POMAGAM?

TRANSPERSONALNA HIPNOTERAPIJA

Gre za edinstven hipnoterapevtski pristop, ki je sicer mednarodno uveljavljen in obstaja med nami že dolgo časa.

Transpersonalna hipnoterapija je nastala kot podaljšek transpersonalne psihologije. Sestavljajo jo štiri komponente: psihoanalitična, vedenjska, humanistična in transpersonalna psihologija.

Transpersonalna hipnoterapija naslavlja človeka celostno (telo, čustva, um in duhovni aspekt). Beseda transpersonalna nam pove, da gre za pristop, ki pri posamezniku želi preseči osebnost in ga povezati z globljo duhovno esenco. Vodilo transpersonalne hipnoterapije je, da pravzaprav vse človeško trpljenje in neskladje izhajajo iz nepovezanosti in ločenosti od čiste esence znotraj nas. Ponoven stik z njo nas popelje na pot samo-celjenja in osvobajanja.

Poleg klasičnih hipnoterapevtskih pristopov transpersonalna hipnoterapija vključuje še edinstvene pristope za naslavljanje podzavestnih čustvenih vsebin in dela z nepredelanimi čustvi, odnosa s starši in drugih „težavnih“ odnosov, za delo z družinskimi vzorci, notranjim otrokom in notranjimi starši, arhetipi, vključuje tudi shadow work (delo s senco), regresijo v otroštvo in v pretekla življenja itn. Katero pot in pristop uberemo je odvisno od same narave težave.

Del seans je, po želji, lahko tudi meditacija za opuščanje čustvenih bremen.

Več o transpersonalni hipnoterapiji si lahko preberete TUKAJ.

Želim več informacij in se prijaviti na brezplačni uvodni pogovor.

Spremljaš me lahko tudi na Facebooku in Instagramu.

VAŠ ZANIMA VEČ VSEBINE:

Ali na vaše življenje vplivajo čustvena bremena?

Košarica